24 april 2019

Comité Dodenherdenking Maastricht-Oost opgericht

Persbericht van Comité Dodenherdenking Maastricht-Oost

Ondanks gedane beloftes in het verleden, heeft het Comité Dodenherdenking Maastricht, verleden jaar besloten om de jaarlijkse herdenking niet te laten terugkeren naar het Limburgse Bevrijdingsmonument op het Koningsplein. Een besluit dat door veel Maastrichtenaren wordt betreurd.

A2_BEVRIJDINGSMONUMENT_KONINGSPLEIN-23969207.JPG

Het Bevrijdingsmonument op het Koningsplein

Een aantal betrokken burgers uit de wijken die grenzen aan het Koningsplein hebben nu besloten om zaterdag 4 mei toch een herdenking te organiseren op deze plek.

Niet om een strijd te voeren over de ruggen van de oorlogsslachtoffers, maar uit respect voor het monument en de historisch belangrijke plek waaraan het monument ligt.

Het zal een herdenking worden vóór en dóór die burgers die op deze plek de slachtoffers van oorlog en geweld willen herdenken.

Voorafgaand aan de herdenking zal om 18.30 uur in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk een oecumenische gebedsdienst plaatsvinden.

Na afloop volgt een stille tocht over de Groene Loper naar het Koningsplein waar om 19.30 uur de Dodenherdenking zal plaatsvinden.

Aan het eind van de herdenking kunnen de aanwezigen hun bloemenhulde brengen.

Aan de herdenking wordt medewerking verleend door harmonie de Gele Rijders, Jeugddrumband Wittevrouwenveld en Jeugdwerk Wittevrouwenveld/Wyckerpoort.