12 maart 2018

Enexis geeft kijkje achter de schermen

Weten hoe een monteur van Enexis een storing aan een elektriciteitskabel opspoort? Benieuwd naar de rol die duurzaamheid speelt bij de woningen aan de Groene Loper? Of altijd al een kijkje willen nemen in het Enexis Huis? Tijdens #4dagenGroeneLoper van 29 maart tot en met 1 april kan het!

Open huis

Mireille Steegh, voorlichter van het Enexis Huis, is druk bezig met de voorbereidingen. “We hebben onze openingstijden aangepast en zijn tussen 29 maart en 1 april elke dag geopend. Mensen kunnen een virtuele tour maken door het huis. Zo leren ze alles over het verduurzamen van je woning.” In de expositieruimte is te zien hoe duurzaamheid de schakel is tussen het Enexis Huis en de Groene Loper. “De huizen langs de Groene Loper zijn straks gasloos. Dat vraagt veel van het elektriciteitsnetwerk als energievoorziening. We leggen de bezoekers graag uit hoe dit in zijn werk gaat.”

171013_3365-13a02373.jpg

Demonstraties

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april zijn de monteurs van Enexis met hun bussen aanwezig om demonstraties te geven van hun werkzaamheden. “Veel gebeurt onder de grond en is niet zichtbaar voor het publiek. Nu kunnen mensen precies zien wat er gebeurt bij storingen en reparaties. De monteurs hebben er veel zin in en staan open voor alle vragen van de bezoekers.” Tijdens de Groene Loper Run op zondag loopt ook een groep medewerkers van Enexis mee.

Meer lezen over het Enexis Huis? In augustus 2017 gingen we op bezoek.

171013_3381-3612bf10.jpg