19 juni 2019

‘Ik speel dat ik word opgegeten door de Mosasaurus!’

Op 1 juni was het dan eindelijk zover: de Mosasaurus werd onthuld. De nieuwe speelplek in het Vrijheidspark wordt sindsdien al volop gebruikt. Peutertjes zitten in het grind, durfals klimmen over de rug en een enkele volwassene waagt ook een poging. We gingen eens een kijkje nemen bij de Klimrex.

Voor het eerst

Floris Goesinnen is er vandaag voor het eerst met zijn kinderen Oscar, Jem en Hazel. Het gezin woont in Scharn. “Ik vind het heel mooi geworden voor de omgeving. We konden niet bij de opening zijn, maar ik zie nu dat de Mosasaurus Klimrex heet. Is dat een grapje of ontzettend goed bedacht?”

Uitnodigend

Ondertussen komt Palmyre Lucassen met zoontje Casper bij ons staan. “Dat grind is echt geweldig, dat zouden ze in elke speeltuin moeten doen. Beter dan zand”, zegt Floris. Palmyre woont ook in Scharn en heeft alle ontwikkelingen aan de Groene Loper van dichtbij meegemaakt. “Al dat groen is veel beter, zeker voor de kinderen. Het nodigt uit en de ligging is voor ons echt perfect.” Beiden gaan met hun kinderen ook wel eens naar de speeltuin in Heer. “Daar heb je meer toestellen, maar daardoor moet je ook meer opletten”, stelt Palmyre. “En er zijn openingstijden waar je rekening mee moet houden.” Floris wijst naar het naastgelegen grasveld: “Zet daar twee doeltjes neer en je hebt een voetbalveldje.”

Verschil

Jenny Hobson let ondertussen goed op haar dochter Maya. “Ik vind het ontwerp erg mooi, maar die hoogte is voor kleine kinderen best gevaarlijk. Als ze eraf vallen, kunnen ze een arm of been breken. Maar misschien denk ik zo omdat ik Amerikaanse ben”, lacht Jenny. Haar dochter heeft inmiddels de grootste lol met een schoolvriendinnetje. “We wonen in Amby. Voor ons is het verschil sinds de komst van de Groene Loper enorm. Maya kan nu naar school fietsen, dat durfden we vroeger niet aan. Mijn man fietst naar het MUMC+ en ik rij door de tunnel zo naar de andere kant. “Ik vind de Klimrex heel erg leuk!” roept Maya. “Ik kan slingeren, klimmen en er bovenop zitten. We doen nu alsof we zijn opgegeten!”

Wekelijkse wandeling met glaasje wijn

Mieke Jacob en Frans Bruijnen wandelen langs. “We doen elke vrijdag samen boodschappen en wandelen dan over de Groene Loper”, legt Mieke uit. “Daarna drinken we een glaasje wijn bij On Top.” Frans vindt de Klimrex fantastisch. “Ik hoop wel dat de grote kinderen het netjes houden. Maar wat is het hier ontzettend mooi geworden. Je weet niet wat je ziet. Vanaf de Geusselt tot aan het AZM, het is prachtig.” De twee lopen weer verder. “Als dat paviljoen er straks is, komen we hier een kopje koffie en een stukje vlaai met slagroom nuttigen. Ook lekker!” lacht Mieke nog.