30 augustus 2019

Komt u ook tappen en bewegen op 29 september?

WML realiseert in samenwerking met Projectbureau A2 Maastricht drie drinkwaterfonteinen op de Groene Loper. Bij de Adelbert van Scharnlaan, de Lourdeskerk en kasteel Geusselt kunt u binnenkort lekker fris Limburgs kraanwater tappen. Om de komst van deze gezonde en duurzame dorstlessers te vieren, organiseren WML en Projectbureau A2 Maastricht - samen met partners - een sportieve zondagochtend. Komt u ook tappen en bewegen? U bent van harte welkom op zondag 29 september tussen 10.00 en 12.00 uur in het Geusseltpark! Toegang en deelname is gratis, meldt u zich wel even aan door een ticket te bestellen

Beweeg mee!

We organiseren sportactiviteiten voor jong en oud. Maastricht Sport zet een spannend beweegparcours uit voor kinderen en organiseert een laagdrempelige bootcamp voor volwassenen en ouderen. Heeft u zin om te gaan hardlopen? Dat kan ook! De organisatie van de Groene Loper Run organiseert op twee tijdstippen een run van 5 kilometer.

Programma

We beginnen om 10.00 uur met een kort momentje bij de drinkwaterfontein die tegenover kasteel Geusselt staat. Nog even snel een slok water of een flesje vullen (ter plekke verkrijgbaar) en dan is het tijd om samen te bewegen!

Kinderen kunnen doorlopend aan het beweegparcours meedoen. Skippyballen, kloslopen, onder netten doorkruipen… Aan actie zal het niet ontbreken!

De laagdrempelige bootcamp en de hardloopruns starten om 10.15 uur en om 11.15 uur. Zowel de bootcamp als de hardlooprun duren ongeveer drie kwartier.

En er is meer…

Naast de sportieve activiteiten is er nog meer te beleven. WML komt met hun KRAANwagen en schenkt van daaruit water en thee. Kinderen (en anderen die dit leuk vinden) kunnen zelf watercocktails maken, een ballonnenkunstenaar maakt ballonfiguren en er zijn schminkers om kinderen tot een ware ‘waterheld’ of ‘waterdiva’ te maken.

Watercocktails met op de achtergrond de KRAANwagen van WML

Voor alle deelnemers is er een gezonde snack en een goodiebag, met onder andere kortingsvouchers en leuke gadgets. Wat er precies in zit? Dat is een verrassing!

Aanmelden

Toegang en deelname is gratis. Wilt u meedoen met de sportactiviteiten? Leuk! Voor de bootcamp en de hardloopruns moet u zich aanmelden. Dat kan via deze link. Het is ook fijn als u zich aanmeldt als u komt voor het beweegparcours voor kinderen, dat kan ook via dezelfde link. Aanmelden kan tot en met woensdag 25 september. Het is niet nodig om uw aanmeldticket(s) mee te nemen op 29 september.

Het verhaal achter de drinkwaterfonteinen

Bent u benieuwd naar het verhaal achter (het speciale ontwerp van) de drinkwaterfonteinen? Lees hier meer!
 


Wist u dat…

… Limburgs drinkwater van topkwaliteit is?
Het drinkwater in Nederland wordt streng gecontroleerd en moet aan 57 kwaliteitseisen voldoen. Bij flessenwater wordt de kwaliteit op 15 punten getest.
 

… drinkwater een gezonde dorstlesser is?
Je lichaam heeft zo’n 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig. Drinkwater is lekker en gezond en bevat 0 calorieën.
 

… drinkwater een milieuvriendelijke keuze is?
Kraanwater is 500x minder belastend voor het milieu dan gebotteld water in de winkel. Per flesje gebotteld water is 0,5 liter olie nodig om te produceren en te vervoeren.
 

… drinkwater heel voordelig is?
Voor nog geen € 1 komt er thuis 1000 liter water uit de kraan. Dat zijn zo’n 1000 flessen water van een liter.
 

… er in Limburg zo’n 8800 km aan hoofdleidingen ligt?
Als je alle leidingen achter elkaar zou leggen is dat net zo ver als van Maastricht naar Peking.