24 juni 2018

Manusfestival viert multiculti op z’n Maastrichts

Het multiculturele festival Manus van Alles presenteert op zondag 24 juni de 18e editie. Van 10.30 – 20.00 uur staan op drie podia muziek en dans 26 groepen, 346 artiesten uit 42 landen. Laurens Bouvrie omschreef Manus vorig jaar als ‘Een van de grootste, leukste en kleurrijkste buitenevenementen van de stad’. Topgroep is de Spaanse band Mamihlapinatapai. De 8 Spanjaarden veroveren je hart met een vurige mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Twee andere topgroepen zijn de Afrikaanse groep Forêt Sacrée Obouibé en de Groningse groep Rapalje. De 11 Afrikaanse dansers, muzikanten, acrobaten, steltlopers en vuurspuwers presenteren een spectaculaire show in kleurrijke kostuums. De 4 Groningers presenteren opzwepende en gevoelige Keltische folk met een mix van Ierse, Schotse en ook Nederlandse liedjes.

Muziek juweeltjes

15 optredens muziek met popgroepen, bands en zangers. Van Afrikaans tot Moluks, van Keltisch, Spaans tot Nederlands. Van Gronings tot Limburgs en Maastrichts. Austin Leaves, de aanstormende Maastrichtse band komt met met een mix van country, rock en pop. De 3 toppers van de Maastrichtse ambiance 2018 zijn Erwin, Huub Adriaens en Ziesjoem. Ze brengen weer hun gezelligste meezingers en dansliedjes mee.

Pareltjes van dans

Manus presenteert dit jaar een record aantal dansvoorstellingen. 19 voorstellingen met pareltjes van dans uit Afrika, Amazone, de Balkan, Brazilië, Bulgarije, India, Midden-Europa, Nederland, Perzië, Polen, Roemenië en Servië. Op de podia schitteren professionele groepen en jonge talenten in prachtige kostuums. Klinkende namen zijn Ind!kala Dance Company, Roots-Youth Folk Company, Dança da Amazônia en ArtEZ Dansacademie vooropleiding Venlo.

Multiculti op z’n Maastrichts

Het gratis festival trekt jaarlijks ruim 12.000 bezoekers. Manus van Alles festival staat Euregionaal nationaal en bekend om zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. NS Magazine Spoor tipte het festival al in 2009 als ‘een van de 10 leukste gratis uitstapjes van Nederland’. De website Festiworld typeerde het festival in maart 2015 als ‘Het feest dat verschillen viert in plaats van benadrukt’. Of zoals Maastricht Gezien vorig jaar schreef: “V'r zien allemaol aanders en dat viere v'r”.

Multiculti_op_zn_Maastrichts-544e0181.jpg

Van alles voor iedereen

Manus presenteert multiculturele muziek en dans van alle tijden voor alle leeftijden. Je hoort er het ritme van vandaag en het tempo van gister. Van alles voor iedereen. Van exotische popmuziek tot eeuwenoude klanken uit de hele wereld. Van westerse jeugdcultuur met hiphop en streetdance tot traditionele folklore uit diverse windstreken. Iedereen kijkt er met veel plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. Voor kinderen van onder en boven de 10 jaar is er het Manus Kidsfestival met veel creatieve activiteiten en attracties. ‘Natuurlijk spelen’ is het thema 2018.

Op de culturele wereldmarkt staan 50 kramen met geuren, kleuren, smaken en idealen uit de hele wereld. De feestelijke festivalbraderie presenteert 150 kramen voor de smalle beurs.

Festivalterrein met thuisgevoel

Manus brengt verschillenden en culturen gastvrij samen in de sfeervolle straten, pleintjes en plantsoenen van Wittevrouwenveld, de kleurrijkste wijk van Maastricht.

Meer informatie: www.manusvanallesfestival.nl