27 september 2018

Terugblik eerste zomer Groene Loper

Nu het einde van het zomerseizoen in zicht komt, is het tijd om nog eens terug te kijken naar die eerste zomer op de Groene Loper. Wij deden een oproep om uw leukste zomerfoto’s op te sturen en ontvingen leuk beeldmateriaal waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Bovendien maakten we samen met L1 ook een filmpje van de Groene Loper om de transformatie van Maastricht-Oost van de afgelopen jaren te laten zien. Kijkt u mee?

Op 13 juni jl. werd de Groene Loper officieel in gebruik genomen en zagen we steeds meer mensen wandelen, fietsen en joggen over het gele middenpad.

GL_opening-5732-60b54dbd.jpg

We deelden lekkere ijsjes uit op de Groene Loper


Het werd een extreem droge en hete zomer. En, zoals alle natuur, hadden ook de bomen op de Groene Loper het flink te verduren. Zeer regelmatig kon u de watertankwagens zien die hun tour maakten langs het tracé tussen Europaplein en Geusselt om de jonge bomen water te geven.

IMG_2686-c653f733.JPG

Ook de bomen op de Groene Loper konden afgelopen zomer wel wat water gebruiken


Maar ondanks het warme weer was het ook heerlijk toeven langs de Groene Loper op een van de terassen van Talentino en Bistrot On top.

nb-4248-36314e09.jpg

Heel wat mensen vonden hun weg naar de terrassen


Voor de kids viel er deze zomer ook van alles te beleven langs de Groene Loper. In het Green043bikepark en bij De Happy Kids, die weer ‘heppie bij de Liewe’ waren tijdens hun jaarlijkse kampavontuur naast de Lourdeskerk.

Bikepark_Leeuw-71279ec7.jpg

Ook de kids amuseerden zich afgelopen zomer aan de Groene Loper


Intussen herintroduceerde nieuwkomer Farèn twee ‘oude bekenden’. De stadsbankjes gemaakt van de gele balkonhekjes van de eerste te slopen flats langs de Viaductweg in 2011.

Faren3.JPG

De stadsbankjes bij Farèn


We zagen joggers, ‘Groene Loper inspecteurs’ op scootmobielen, ‘Groene-Loper-die-hards’ en georganiseerde rondleidingen door Olga.

jogger_op_Groene_Loper-d429bc4c.JPG

Joggen op de Groene Loper? Geweldig gewoon!

groene_loper_inspecteurs.jpg

Onze 'inspecteurs' houden de Groene Loper goed in de gaten!

De ideale plek voor een fitness workout

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_73c.jpg

Een geïnteresseerd publiek tijdens Olga's rondleiding


Eind augustus werd, op de Groene Loper, het 22ste energieakkoord getekend door gemeente Maastricht, Projectbureau A2 Maastricht, Ballast Nedam Development en LAUDY Bouw & Ontwikkeling.

AronnijsFotogr-MGL-MEA29aug18gr-031-531c13dc.jpg

Ondertekening 22ste energieakkoord op de Groene Loper

Na de koning opnieuw hoog bezoek op de Groene Loper. Ditmaal wilden Lidewijde Ongering, Secretaris Generaal Ministerie Infrastructuur en Waterstaat en Jan Hendrik Dronkers, Loco -Secretaris Generaal zelf zien hoe Maastricht-Oost nog steeds in rap tempo kan veranderen juist door alle infrastructurele aanpassingen. Zij trokken met de fiets de Groene Loper op.

Dronkers_Groene_LOper.JPG

Vanaf rotonde Scharnerweg stapt het gezelschap samen op de fiets om de Groene Loper te bekijken.
© foto Aron Nijs


Intussen gaan de veranderingen in Maastricht-Oost door. Sinds de start van de realisatie van de Groene Loper voor A2 Maastricht in 2009 wordt al gewerkt aan één totaalplan voor mobiliteit en leefbaarheid. Het openbaar gebied tussen Europaplein en Geusselt is deze zomer in gebruik genomen en overgedragen aan de gemeente Maastricht. Ballast Nedam Development is nu bezig met de voorbereidingen voor de eerste nieuwe ‘groene’ woningen ten noorden van de oversteek Voltastraat – Cobbenhagen straat. En Avenue2/Strukton gaat aan de slag met afrondende werkzaamheden zoals de aanleg van een brug over de Geusseltvijver.