22 mei 2019

Tijdelijke inrichting terrein tussen ANWB-flat en Prof. Cobbenhagenstraat

Het terrein tussen de ANWB-flat en de Prof. Cobbenhagenstraat aan de Groene Loper, ook wel bekend als het voormalige KPN-terrein en de voormalige sportvelden, wordt tijdelijk ingericht.

Het terrein is deels eigendom van de gemeente Maastricht en deels van Ballast Nedam Development (BND) en ViRiX Projectontwikkeling. BND en ViRiX overleggen samen met Projectbureau A2 Maastricht met Buurtplatform Wyckerpoort over de tijdelijke inrichting van het terrein aan de kant van de Prof. Cobbenhagenstraat.

Tijdelijke parkeerterreinen

Het middendeel van het terrein is al deels ingericht als tijdelijk parkeerterrein, voor personeel van het Sint-Maartenscollege. Hier komt een tweede tijdelijk parkeerterrein bij, voor personeel en onderaannemers van bouwbedrijf Laudy Bouw & Ontwikkeling die in omliggende buurten aan het werk zijn. Zo wil Laudy voorkomen dat bouwpersoneel in de wijken parkeert.

Het parkeerterrein biedt plek aan maximaal 200 auto’s en blijft naar verwachting 1 à 2 jaar. Er wordt op werkdagen geparkeerd van 6.00 tot 18.00 uur. Het is nog niet precies bekend wanneer het terrein ingericht en in gebruik genomen wordt. We informeren u als er meer bekend is.

In- en uitritten

De in- en uitrit van het parkeerterrein voor het bouwpersoneel komt, zoals afgestemd met Buurtplatform Wyckerpoort, aan de kant van de Groene Loper. De in- en uitrit van het parkeerterrein voor het personeel van het Sint-Maartenscollege is aan de Noormannensingel.

De parkeerterreinen liggen tussen het terrein aan de kant van de Prof. Cobbenhagenstraat dat nog nadere invulling krijgt en het tijdelijke Green043 Bikepark (dat aan de zijde van de ANWB-flat ligt).

Tijdelijke halte internationale bussen

Sinds 1 mei is een tijdelijke halte voor internationale bussen in gebruik aan de Groene Loper. Deze tijdelijke halte ligt ter hoogte van het terrein tussen de ANWB-flat en de Prof. Cobbenhagenstraat. Lees meer hierover op de website van Maastricht Bereikbaar.

Kaartje van tijdelijke inrichting

Bekijk hier een kaartje van de tijdelijke inrichting van het terrein tussen de ANWB-flat en Prof. Cobbenhagenstraat.