6 augustus 2018

Trainen voor de marathon op de Groene Loper

Terwijl de een lekker uitrust op een bankje of de koelte opzoekt onder de parasols van het terras, gebruikt Tim Stein de Groene Loper als trainingsparcours. “In oktober wil ik de marathon van Eindhoven lopen.” En dus gaat de Maastrichtse fysiotherapeut elke week hardlopen.

Lonely Planet

Tim woont samen met zijn vrouw Jacqueline in Heugem. “Vroeger deed ik er zeker 20 minuten over om bij mijn praktijk in Amby te komen. Nu ben ik er in acht minuutjes. Een huisbezoek of even thuis een boterham eten is hierdoor veel gemakkelijker.” Maar ook boven de grond noemt hij de verbetering fenomenaal. “Het is nog wel work in progress, maar ik vind het een goed initiatief om de stad te verbinden met groen. En het biedt tegelijkertijd mooie kansen voor nieuwe horeca. Dit gebied zou niet misstaan in een reisgids als de Lonely Planet.”

Wandelen uit nieuwsgierigheid

“De Groene Loper is vlak. Dat is ideaal voor met name oudere mensen om een eindje te lopen. Ik hoor regelmatig mensen in mijn praktijk die van Amby naar de Groene Loper wandelen. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen.” Op het Oranjeplein komt in de toekomst misschien een beweegtuin met trimtoestellen. “Geweldig. Dat stimuleert senioren ook om te bewegen.”

En route

Je bent zelf aan het trainen voor de marathon. “Ja, klopt. Als fysiotherapeut moet ik natuurlijk wel het goed voorbeeld geven” lacht Tim. “De Groene Loper is een prima startpunt voor een wekelijks rondje. Mijn renmaatjes en ik rennen dan richting de Geusselt en via Amby naar de Molenweg. Zo kun je naar Berg en Terblijt of de kant van Bemelen op. Een perfecte route.” Er zijn nog maar weinig hardlopers te zien op de Groene Loper. “Ik denk dat dat vooral door het warme weer komt. Als straks de bomen groter zijn, is er wat meer schaduw. We moeten gewoon geduld hebben.”

IMG_7399-624ccc9f.JPG

Fysiotherapeut Tim Stein gebruikt Groene Loper als trainingsparcours.