9 maart 2016

Transitie - overgang van bouwplaats naar prettig woon- en leefgebied

Sinds het afronden van de betonnen ruwbouw van de tunnel kijken we tussen Geusselt en Europaplein uit op de grote 'A2-zandbak'. Na ingebruikname van de tunnel wordt hier in 2017 en begin 2018 de openbare ruimte voor de Groene Loper aangelegd. De nieuwe bebouwing volgt in fases tot in 2026, ook dan liggen er nog her en der stukken onbebouwde grond. Hoe zorgen we dat de tussentijd goed gebruikt wordt? Hoe kunnen we al versneld leven in het gebied krijgen, ruimte bieden aan goede tijdelijke invullingen? Dat was voor het Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 de reden om begin 2015 te starten met transitiemanagement: zorgen voor de overgang van bouwplaats naar prettig woon- en leefgebied. Via de tegels vindt u alle activiteiten en nieuws hierover.

a2actueel_cover-0a612711.jpg

Wie zijn de Makelaars van de Tussentijd?

De opdracht voor het transitiemanagement is gegaan naar Makelaars van de Tussentijd. Makelaars van de Tussentijd is een groep van acht professionals op het gebied van stedenbouw, architectuur, planologie, projectontwikkeling, culturele evenementen, beeldende kunst, horeca en communicatie. De organisatie bestaat sinds 2012 en is gevestigd in Utrecht. Makelaar van de Tussentijd Pieter Akkermans is enkele dagen per week werkzaam in Maastricht voor deze opdracht. Geboren Maastrichtenaar en Makelaar van de Tussentijd Frank Hermse ondersteunt hierbij. Zij fungeren als tussenpersoon voor initiatiefnemers die binnen het Project A2 Maastricht tijdelijke activiteiten en invullingen willen realiseren. Buurtbewoners, ondernemers, kunstenaars, scholen en andere organisaties kunnen hiervoor ruimte krijgen en daarmee bijdragen aan de levendigheid, leefbaarheid en uitstraling van gebied.

Makelaars_van_de_Tussentijd.001_1.jpg

Pieter Akkermans en Frank Hermse van Makelaars van de Tussentijd


Meer weten over makelaars Pieter en Frank?

 • 15/12/2015 - Hoe staat het ermee?
  Lees interview
 • 18/08/2015 - Frank Hermse: Van barrière naar bloei
  Lees blog
 • 04/08/2015 - Pieter Akkermans: Hoe tijdelijke ontwikkelingen een buurt permanent versterken
  Lees blog
 • 03/04/2015 - Makelaars van de Tussentijd begeleiden transitie Maastricht Oost
  Lees artikel


Heeft of kent u een initiatief dat goed zou passen? Laat het ons weten. Dat kan via onze website. U hoort altijd iets terug van ons. En wie weet krijgt uw initiatief wel een plekje op deze website.

Direct telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook: 06-211 98 583 (Pieter Akkermans)