Weer volop parkeren bij Albert Heijn

Geplaatst op 4 december 2017

Eindelijk is de parkeerplaats bij de Albert Heijn aan de Scharnerweg af. Om dat te vieren is op 1 & 2 december flink uitgepakt. Omwonenden konden samen ontbijten en lunchen, er was muziek en gezelligheid. “We willen met het nieuwe filiaal voor verbinding in de buurt zorgen. Nu hebben we daar alle ruimte voor”, aldus een tevreden Artin van Ginkel, vestigingsmanager.

Doorwerken voor december

“Mensen reageren heel positief op de nieuwe winkel. Ze kunnen nu in alle rust en met genoeg ruimte genieten van het brede assortiment. Maar die werkzaamheden aan de parkeerplaats, dat was vervelend.” Wekenlang moesten klanten van de grootgrutter hun auto kwijt op een fractie van het terrein. Artin: “Dat veroorzaakte natuurlijk irritatie, dat is logisch. Maar we hebben heel hard gewerkt om te zorgen dat het nu af is, zo vlak voor de decemberdrukte.” Soms ontstond er zelfs een file op de Scharnerweg richting de parkeerplaats. “Klopt, maar werkzaamheden zoals asfalteren vraagt tijd en ruimte. Er is ook ’s nachts doorgewerkt. En tegelijkertijd was de rotonde nog niet helemaal af. Ik ben blij dat de parkeerplaats nu helemaal klaar is.”

G9A9539-o-1-cce4f6f3.jpg

Puntjes op de i

Wat moet er verder nog gebeuren? “De afwerking, of de ‘look and feel’ zoals wij het noemen. Denk aan een overkapping voor winkelwagentjes, vuilnisbakken, parkeerautomaten. En er komt een fietsenstalling voor het pand. De luifel is nu bijna af. Die zorgt straks voor de loop richting het park en maakt dat we opvallen als je hierlangs rijdt.” Voor dhr. Van de Sandt is het de tweede opening van een nieuwe Albert Heijn. “In 1972 was ik ook bij de opening van het vorige pand.” Samen met zijn dochter Charlotte is hij op vrijdag naar de lunch voor de omwonenden gekomen. “Ik ben erg blij met de nieuwe winkel. De werkzaamheden zorgden natuurlijk voor overlast. Maar ik heb zelf vroeger ook in de bouw gewerkt en ze hebben het hier erg goed gedaan.”

Verbetering

Het doel van de nieuwe indeling van het pand en de parkeerplaats was onder anderen het voorkomen van donkere hoekjes en te zorgen voor meer overzicht. Dat is wel gelukt. Artin: “Ja, absoluut. Zo creëer je meer veiligheid. Dat is fijn voor de buurt. We hebben ook gezorgd voor goede verlichting en beveiliging die ’s avonds binnen en buiten de zaak in de gaten houdt.” Dhr. Lubin is klant van het eerste uur. “Door al die verbouwingen moet je je gewoon af en toe aanpassen. Toch vind ik het allemaal snel gegaan, het is een hele verbetering. Ik heb er echt bewondering voor. En het is zo fijn dat er weer veel bekende gezichten achter de kassa’s zitten.” Charlotte woont zelf eigenlijk in Borgharen. “Ik ben aan het Oranjeplein geboren en kom hier nog vaak voor mijn vader. De nieuwe winkel is erg ruim en het is prettig dat alle winkels nu onder één dak zitten.” Artin loopt nog even langs de lange lunchtafel om te kijken of iedereen het naar zijn zin heeft. Dhr. Lubin fluistert: “En die manager: dat is een absolute topper! Hij kent de mensen en houdt altijd alles goed in de gaten.”