8 mei 2019

Zaterdag 1 juni: feest in het Vrijheidspark

Na de opening van Stadspark Maastricht Oost, inmiddels omgedoopt tot Vrijheidspark, is er ruim een jaar later weer iets te vieren. Op zaterdag 1 juni is het tijd om de Mosasaurus te onthullen en de beweegtuin officieel in gebruik te nemen. Om deze bijzondere momenten te vieren, is er een buurtfeest. Komt u ook?

Om 15.00 uur onthullen schoolkinderen van De Letterdoes, De Nutsschool, De Regenboog en Basisschool Scharn een nieuwe speelplek in het park, de Mosasaurus. Daarbij worden ze geholpen door wethouder Gert-Jan Krabbendam en een gedeputeerde van de Provincie Limburg. De S.A.M.BA Kids begeleiden de onthulling.

Van Mosasaurus naar …

Na de onthulling wordt de naam van de Mosasaurus bekend gemaakt. Daar is een wedstrijd voor uitgeschreven bij de schoolkinderen van bovengenoemde scholen. Stichting Vrijheidspark Maastricht kiest de drie mooiste namen, waarna de aanwezige kinderen de uiteindelijke keuze mogen maken. Voor de winnaar(s) is er een prijs.

Sporten en spelen

Van 15.30 tot 16.30 uur is het tijd om te sporten en spelen. In de beweegtuin is een fysiotherapeut van Fysio043 aanwezig om volwassenen te ondersteunen bij het sporten in de beweegtuin.

Dansen in het park

Daarna kunnen de voeten van de vloer in het park, op muziek van de coverband Cataplana. De horecazaken rondom het park: Bistrot On Top, Talentino De Greune Luiper, Farèn, De Kokerel en de uitbater van het (nog te bouwen) paviljoen zorgen samen voor hapjes en drankjes.

IMG_1-deb1d072.jpg