31 juli 2019

Zomerontmoetingen: wandelen met Gizmo

Samen met haar hondje Gizmo maakt Diny Meuwissen haar ochtendwandeling over de Groene Loper. Nog voordat de hitte alles en iedereen naar binnen jaagt. Ze woont in Wittevrouwenveld en toen de A2 bovengronds lag, wandelden de twee achter de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk. “Gizmo maakt het niets uit, die vindt alles prima!”

Werkzaamheden

“De werkzaamheden zorgen nog steeds voor flink wat geluidsoverlast en stof”, vertelt ze, terwijl ze wijst naar de bouwplaatsen. “Veel wordt hier verbouwd of gesloopt. Ons huis is pas geleden ook gerenoveerd. We dachten dat het in de bouwvak wel even allemaal stil zou liggen, maar ze werken door. Alleen na 16.00 en in het weekend is het nu lekker rustig. Dan merk je wel heel erg het verschil met de tijd voor de ondertunneling.” Behalve voor haar wandelingetje met Gizmo maakt Diny geregeld gebruik van de Groene Loper om naar haar zoon te gaan. “Hij woont in Nazareth, dus daar ben ik nu zo.”

Het is hier geen Francorchamps

Diny ziet alle veranderingen wel als verbeteringen. “De hamvraag is of de gemeente het straks ook gaat bijhouden en we geen last krijgen van vandalisme. Ik zie dat de Groene Loper al veel wordt gebruikt door fietsers en joggers. Soms rijdt er nog wel eens een scooter over de gele strook. Toen er laatst zelfs een auto overheen reed, heb ik er wat van gezegd. En af en toe wordt er te hard gereden. Sommige automobilisten denken dat het hier de racebaan van Francorchamps is!” Nog even poseren de twee voor de foto. “Gizmo is heel fotogeniek”, lacht de Maastrichtse. Ze vervolgen hun wandeling en zoeken dan snel de koelte op.