20 mei 2017

Komt u ook? 20 mei Dag van de Bouw: bovengrondse Groene Loper

LAATSTE NIEUWS - bijgewerkt op 18 mei 2017

De spectaculaire bouwput voor de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland is verdwenen.Het merendeel van het verkeer rijdt ondergronds. Maar … bovengronds is er nog van alles te doen!

Vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur geven wij u een kijkje in de keuken van de actualisatie van het stedenbouwkundig plan uit 2009. Waar komen nieuwe huizen langs de Groene Loper? Hoe komen die huizen en straatjes uit te zien?

Let op! U krijgt een kijkje in het maakproces. De plannen zijn nog niet definitief. Er zijn nog geen concrete huizen te koop of te huur. Dat volgt in een later stadium.

U kunt terecht bij Caracola in de voormalige Theresia-school aan de President Rooseveltlaan 213 waar u een kop koffie/thee en een versnapering kunt krijgen. De beleide wanderlingen naar de Gemeenteflat en Albert Heijn zijn inmiddels volgeboekt, maar bij Caracola kunt u nog terecht. U hoeft zich daarvoor niet aan te melden.


KOMT U OOK?

Op zaterdag 20 mei kunt u van 11:00 tot 14:00 uur terecht bij Caracola in de voormalige Theresia-school aan de President Rooseveltlaan. In de Theresia-school krijgt u informatie over de bovengrondse Groene Loper. Van daaruit vertrekken begeleide wandelingen naar Albert Heijn en de Gemeenteflat.

DagvdBouw2017.JPG

De spectaculaire bouwput voor de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland is verdwenen. Het merendeel van het verkeer rijdt ondergronds. Maar … bovengronds is er nog van alles te doen!

  • Hoe gaat het openbaar gebied van de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein eruitzien?
  • Wat zijn de routes voor voetgangers, fietsers en auto’s?
  • Hoe lang is de Scharnerweg afgesloten? Hoe zal de nieuwe rotonde eruitzien?
  • Wat staat wanneer op de planning? Wanneer is de laan voor de Groene Loper klaar?
  • Op welke locaties langs de Groene Loper komen nieuwe huizen? Klik op de foto hiernaast voor meer achtergrondinfo over het team vastgoed.
  • Hoe ver staat de nieuwbouw voor Albert Heijn, Etos en Gall&Gall? Wanneer gaan de nieuwe winkels open?
  • Wat wordt gerestaureerd aan de Gemeenteflat? Hoe ziet het naoorlogse monument er straks uit?

Begeleide wandelingen
Vanuit de voormalige Theresiaschool vertrekken iedere drie kwartier begeleide wandelingen naar Albert Heijn en de Gemeenteflat. Per wandeling is er plaats voor ongeveer 25 deelnemers. Voor een goede organisatie is het fijn als wij vooraf weten hoe groot de belangstelling is. De wandelingen zijn inmiddels volgeboekt, maar bij Caracola kunt u nog terecht.


Partners Dag van de Bouw: Laudy Bouw & Ontwikkeling, Avenue2/Ballast Nedam, Mulleners Vastgoed, Humblé-Martens Architecten, Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy-Strukton, Albert Heijn, Van de Pauwert Architecten en projectbureau A2 Maastricht.

Praktisch

Zaterdag 20 mei 2017

Van 11:00 tot 14:00 uur

Caracola: voormalige Theresia-school, President Rooseveltlaan 213, 6224CP Maastricht