27 juni 2017

A2-buren: Wittevrouwenveld viert feest tijdens Manus van Alles Festival

Het is druk in Maastricht-Oost met bouwactiviteiten voor de Groene Loper en met feestactiviteiten. Want in het Wittevrouwenveld barste afgelopen zondag 25 juni 2017 het Manus van Alles festival weer los.

Het meest kleurrijke evenement van Maastricht vond alweer voor de 17de keer plaats rondom het Voltaplein, de Edisonstraat en de Frankenstraat. Maastrichtse ambiance gecombineerd met exotische invloeden van buitenaf zorgde ervoor dat jong en oud aan zijn trekken kwam.

Naast drie podia met kleurrijke muziek en dans, presenteerde Manus een culturele wereldmarkt met exotische hapjes, een festivalbraderie, een Nomadendorp, Cantina Latina en nog veel meer. En voor de kids was er natuurlijk weer het Jumbo Kidsfestival dat dit jaar zijn 5e editie beleefde.

Allemaal gekleurde veren op de hoed van Wittevrouwenveld

Ook Roger Heuts, voorzitter van de organisatie van het Manus van Alles Festival, was in de wolken met alweer een geslaagde editie: ‘Onze buurt Wittevrouwenveld is de laatste dagen weer behoorlijk in het zonnetje gezet door de Maastrichtse media. Dat doet mij als een van de tachtig vrijwilligers natuurlijk goed, heel goed. Daar komt bij dat wij ook heel veel complimenten van buurtbewoners, artiesten en sponsoren gekregen hebben. Dat zijn allemaal gekleurde veren op de hoedjes van tachtig vrijwilligers. En met die veren pronken wij natuurlijk graag. Vooral door alle complimenten kijk ik met veel plezier en genoegen terug op een geslaagd festival. Het mooiste wat ik heb beleefd is een bijzonder tafereel. Edwin vroeg het publiek om een polonaise en toen gebeurde het: in die polonaise dansten behalve Wittevrouwenvelders en Maastrichtenaren ook de artiesten van de Amsterdamse band Zitakula. En niet te vergeten: d’n Ingel vaan Mestreech en de actievoerders van Stop Tihange gaven die polonaise een extra feestelijk tintje', aldus Roger. Of zoals Laurens Bouvrie schreef: ‘Manus van Alles is het visitekaartje waarop gerust geschreven kan worden: De Verenigd Naties van Maastricht’.

Geniet mee van enkele sfeerbeelden

dn_Ingel_vaan_Mestreech_IMG_4857-8ff211e6.JPG

d'n Ingel vaan Mestreech

Kidsfestival_IMG_4795-3cb9be0c.JPG

Kidsfestival

Manus_voor_jong_en_iets_ouder_IMG_4870-a2a25472.JPG

Manus voor jong en iets ouder

Rob_de_Jong_zingt_Maastrichts_volkslied_IMG_4780-ebad22f1.JPG

Rob de Jong zingt Maastrichts volkslied

Manusambiance_IMG_4869-ca2bdf34.JPG

Manusambiance

Aztekendans_IMG_4774-922ae80f.JPG

Aztekendans