Bijgewerkt op 5 september 2017

Voormalige KPN-locatie wordt betrokken bij Groene Loper

Ballast Nedam samen met Belgische ViRiX aan de slag in Maastricht


In het centrum van Maastricht Oost gaat Ballast Nedam, samen met het Belgische ViRiX, het voormalige KPN-terrein tussen de Noormannensingel en de toekomstige Groene Loper ontwikkelen. Het terrein heeft een oppervlakte van ca. 15.000 vierkante meter. Er zullen 100 tot 150 woningen gerealiseerd worden. De Groene Loper is de naam van de bovengrondse herinrichting van de A2-tunnel.

Vikingsite

Door de tunnel gaat 80% van het huidige verkeer straks ondergronds en ontstaat bovengronds een woonerfklimaat in een parkachtige omgeving. Voor de Groene Loper kunnen in totaal ca. 1.000 nieuwe wooneenheden worden gebouwd. Daarvan worden nu de eerste 100 tot 150 op de nieuwe locatie gebouwd die, met een knipoog naar de Noormannensingel, de werknaam Vikingsite heeft gekregen. De bouw wordt een mix van stadswoningen, woon-werkwoningen en appartementen van 4 tot 7 bouwlagen. Binnen bepaalde planologische randvoorwaarden zijn ook andere functies zoals dienstverlening en onderwijs mogelijk.

Partners

Ballast Nedam is ook partner van Avenue2, het consortium dat de Groene Loper voor het project A2 Maastricht realiseert. De ontwikkeling van de Vikingsite zal aansluiten op die van de Groene Loper, maar wordt uitgevoerd door Ballast Nedam en ViRiX NV. Deze Belgische vastgoedontwikkelaar ontwikkelt kantoor en residentiële projecten in Vlaanderen en Brussel en heeft een ruime ervaring en expertise opgebouwd in de herbestemming van vervallen of in onbruik geraakte locaties.

Tijdpad

Het plan kan rekenen op planologische medewerking van de gemeente Maastricht. Het bestemmingsplan stond eerst voor 2016 op het programma, maar werd verschoven naar 2017. De ontwikkeling van woningen zal naar verwachting in 2018 starten en de realisatie in 2019.

Downloads

Persbericht Vikingsite 15 december 2015