Talentino gaat voor oplossingen

Talentino is het geesteskind van Marc Huijnen en Marco Keulen. Beiden waren werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en zagen dat jongeren in hun vrije tijd thuis vastliepen. “Logisch”, zegt Marc. “De hele week krijgen ze begeleiding, in het weekend of in de vakantie niet. Dan ontstaan problemen. Daarom zijn we gestart met activiteiten. Eerst alleen op zaterdag, toen ook op woensdagmiddag. We hebben nooit de intentie gehad om een bedrijf te beginnen, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot verschillende woon- en horecalocaties met restaurants, bakkerij en catering. 800 jongeren kunnen hier met hun talent terecht.” Een soort dagbesteding dus? Marc: “Nee. Als onze talenten thuis komen hebben ze een verhaal. Ze hebben niet alleen maar hun dag om gekregen. Vanuit de reguliere zorg wordt er veelal naar het probleem gekeken. Wij denken vanuit uitdagingen. Uitdagingen worden mogelijkheden en mogelijkheden worden oplossingen. Complimenten geven en kwaliteitshoreca staat hier dan ook voorop.”

"We hebben nooit de intentie gehad om een bedrijf te beginnen, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot verschillende woon- en horecalocaties met restaurants, bakkerij en catering. 800 jongeren kunnen hier met hun talent terecht.”

Marco Keulen (links) en Marc Huijnen, oprichters van Talentino

Stadstaverne en Brooderie aan de Groene Loper

U kent Talentino misschien van hun locatie aan de Grote Gracht in het centrum. Nu komen ze naar de Groene Loper. Waarom hebben jullie voor deze plek gekozen? “Het is een prachtige omgeving. Aan de kant van het park komt onze Stadstaverne met een groot terras en uitzicht op het groen”, vertelt Marc. “Het speciaal onderwijs zit om de hoek. En we verwachten dat er veel expats komen wonen. Dus onze talenten zijn nu Engels aan het leren, een nieuwe uitdaging.” Mensen kunnen komen ontbijten, lunchen en dineren? “Ja, onze kok Philippe Gijselaers zorgt staat samen met zijn team in de keuken. En aan de kant van de rotonde is onze Brooderie. Hier kunnen mensen streekproducten kopen, afhaalbroodjes, maar ook picknickmanden gevuld met verse producten.”