Op en langs de Groene Loper vertellen huidige en nieuwe bewoners elkaar verhalen over hoe het was, hoe het is en wat nog komen gaat. Zo dook ook de vraag op: van wie is die Groene Loper eigenlijk? Sinds eind 2019 ging stadsfilosoof Govert Derix op zoek naar antwoorden. Dat leverde boeiende ontmoetingen op. Maar de Groene Loper is niet alleen van Govert... ğŸ˜‰ In juni 2020 nam Jan Janssen de pen over.

Jan is Wyckeneer in hart en nieren. In 1947 geboren in de Van de Berghstraat in Wyck en sinds 1951 bewoner van de wijk Wyckerpoort. Zelfs de werkplek van Jan lag jarenlang in Wyckerpoort. Hij was ideeënmanager van KPN en hield kantoor op de vijfde verdieping van het ooit markante KPN-gebouw aan de A2. We kunnen stellen dat hij vergroeid is met de wijk en de mensen die er leven en wonen.

Misschien komt u Jan Janssen wel tegen in zijn zoektocht. De beschouwingen van Jan en van Govert zijn op deze pagina terug te vinden (links kunt u naar de bijdragen gaan). De bijdragen verschijnen ook in de VIA van Maastricht-Heuvelland. De VIA is een wekelijkse bijlage van Dagblad De Limburger en is daarnaast op veel plekken zoals lokale winkels gratis mee te nemen.