1 juli 2018

Communicatie Groene Loper / A2 Maastricht na 1 juli 2018

Sinds de ingebruikname van de tunnel eind 2016 gaan vragen over tunnel en toegangswegen naar Rijkswaterstaat. A2 Maastricht heeft haar communicatiemiddelen nog ingezet ter ondersteuning en om u te informeren over de werkzaamheden aan de Groene Loper en allerlei veranderingen en activiteiten.

Van het wegenwerk en de aanplant van bomen tot de restauratie van de Gemeenteflat en de nieuwbouw van Albert Heijn. Van het nieuwe Enexis Huis Limburg tot het nieuwe stadspark en van Bistrot On Top, naar Talentino De Greune Luiper naar Farèn. Er is veel ‘nieuws’ te (her)ontdekken in Maastricht-Oost.

Het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein is inmiddels overgedragen aan de gemeente Maastricht. Projectbureau A2 Maastricht blijft u op kleinere schaal informeren. Transitie Maastricht-Oost gaat door.

Tot dit najaar kunt u de laatste werkzaamheden aan de Groene Loper in het Geusseltpark volgen via www.a2maastricht.nl. Ontwikkelingen op en langs de Groene Loper kunt u blijven volgen via www.mijngroeneloper.nl. Avenue2/Ballast Nedam Development gaat u onder andere via www.wonenaandegroeneloper.nl informeren over de verkoop van de eerste nieuwe huizen.

Nadat dit voorjaar met het koninklijk bezoek de laatste Via Maastricht uitgezonden werd op L1 en RTV Maastricht, stoppen we nu ook na 6 jaar met de A2-pagina’s in de weekkrant (eerst ‘De Ster’, daarna 1Maastricht en nu VIA Maastricht). Het digitale Voortgangsbericht zal al naar gelang actualiteit een keer per twee weken verschijnen. Beide Twitteraccounts (@A2_Maastricht en @MijnGroeneLoper) blijven in de lucht, net als de Facebookpagina van Mijn Groene Loper.

Servicelijn Maastricht Oost stopt

Met al uw vragen, meldingen en klachten over A2 Maastricht kon u tot en met 30 juni 2018 bellen of mailen met onze collega’s van Servicelijn Maastricht Oost. Met ingang van 1 juli 2018 is de servicelijn gestopt. Waar u nu terecht kunt met vragen? Per 1 juli 2018 kunt u rekenen op de inhoudelijke expertise van:

Gemeente Maastricht:
Voor vragen over de Groene Loper.
Telefoon: 14 043 (vanuit buitenland: +31 43 350 40 40)
Whatsapp: +31 6 31 99 39 44
Contactformulier: invullen via website

Maastricht Bereikbaar:
Voor vragen over actuele reisinformatie, afsluitingen en omleidingsroutes.
Klantenservice via telefoon: 043 - 799 94 09
E-mail: klantenservice@maastrichtbereikbaar.nl.
Website: www.maastrichtbereikbaar.nl

Rijkswaterstaat:
Voor vragen over de Koning Willem-Alexandertunnel of meer informatie over de A2 of de werkzaamheden op de snelwegen (rond Maastricht).
Informatielijn Rijkswaterstaat: 0800-8002
Website: www.vananaarbeter.nl.

Ballast Nedam Development:
Wilt u meer weten over de vastgoedontwikkeling en wonen aan de Groene Loper? Houd dan de website in de gaten: www.wonenaandegroeneloper.nl

Hoe zat het ook alweer?

Kenniswebsite
Via de kenniswebsite www.a2maastrichtmodel.nl blijft informatie over de bijzondere aanpak van A2 Maastricht behouden. Op deze website kunt u altijd nog eens teruglezen wat, wanneer en hoe is aangepakt. U kunt er ook uitgebreid fotomateriaal terugvinden.

Geschiedenisboek
In het boek ‘Het A2 Maastricht model’ laat schrijver John Cüsters ruim 80 betrokkenen aan het woord over hun bijdragen aan en beleving van A2 Maastricht, van bouwvakkers tot bestuurders en bouwputwatchers. Lees meer over (de verkrijgbaarheid van) het boek op www.a2maastricht.nl/geschiedenisboek.

Afsluitende documentaire
U kunt het project ook (her)beleven aan de hand van persoonlijke verhalen in de afsluitende documentaire A2 Maastricht. De aanleg van de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland. De vele wegfaseringen. Wonen langs de bouwput. De magie van de techniek. De transitie van Maastricht-Oost. Maak het allemaal nog een keer mee in de afsluitende documentaire.