23 februari 2023

Dear Hunter delen bevindingen van hun laatste jacht aan de Groene Loper

Onlangs heeft Dear Hunter hun bevindingen en adviezen over (de toekomst van) de Groene Loper gedeeld met zo’n 45 buurtbewoners en geïnteresseerden. Marlies Vermeulen en Remy Kroese ronden hun routekaart nu af. Op 2 en 9 maart is het tijdens de afsluitende ontmoetingsmomenten van Projectbureau A2 Maastricht te verkrijgen.

Marlies en Remy verbleven meerdere keren met hun container aan de Groene Loper om te ervaren wat er in het gebied speelt. In 2015 voor het eerst en recent dus voor het laatst. Ze hebben zich dus over een langere periode een goed beeld kunnen vormen van de ontwikkeling van de Groene Loper en wat bewoners en organisaties daarbij bezighoudt.

‘Neem het stokje over’

Velen herkennen de bevindingen van de twee onderzoekers. Sommige bewoners hebben vragen over bijvoorbeeld de toekomst van Wyckerpoort, het voormalige KPN-terrein en mogelijke ruimte voor sociale en culturele activiteiten. Dear Hunter steunt deze behoefte. “Nu Projectbureau A2 Maastricht de deuren sluit, is het aan instanties zoals de gemeente, woningcorporaties, projectontwikkelaars, maar ook aan organisaties in de wijken en buurtbewoners om het stokje over te nemen”, zegt Marlies. 

Zet samen de schouders eronder

“We hebben in beeld proberen te brengen waar de wijken kansen krijgen op de Groene Loper en wat de beleving is als bewoner en gebruiker van dit gebied”, vult Remy aan. “Dus zet gezamenlijk in gang wat hier al is opgestart”, roept hij op. “Laat van je horen, verenig je als inwoners en zet samen de schouders eronder.” 

Benieuwd naar het rapport? 

Het rapport is op 2 en 9 maart te verkrijgen tijdens de afsluitende ontmoetingsmomenten van Projectbureau A2 Maastricht. Na 9 maart komt het ook digitaal beschikbaar. 

 

 

Foto: Dear Hunter