6 september 2019

Doe mee met rondleiding en beleef de Groene Loper!

Wandel of fiets mee op 6, 20 of 27 oktober

 

Afgelopen voorjaar organiseerden we in samenwerking met Maastricht Marketing een reeks wandel- en fietstochten over de Groene Loper. Op zondag 6, 20 en 27 oktober organiseren we opnieuw rondleidingen. U kunt hier gratis aan meedoen.

Foto: rondleiding juni 2019 (fotograaf: Aron Nijs)

We organiseren elke zondag één wandeling en één fietstocht. Deze starten om 10.30 uur. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en de fietstocht 2 uur. Aan de wandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen en aan de fietstocht maximaal 10 personen. Voor de fietstocht moet u uw eigen fiets meenemen.

Het start- en eindpunt van zowel de wandel- als de fietstocht is bij de voormalige St. Theresiaschool aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 213). Uw gidsen zijn Roger Theunissen en Paul Houx, die ook tijdens de bouw van de Koning Willem-Alexandertunnel rondleidingen hebben gegeven.

Aanmelden

Ontdek de Groene Loper

Waar ooit het verkeer door de stad raasde, is nu een gezond verblijfsgebied om te wonen, werken, leren en recreëren. De bovengrondse ontwikkelingen gaan ook de komende jaren door. Niet meer zo massaal als in de jaren van de grote infrastructurele werkzaamheden, maar wel belangrijk voor de leefomgeving op en langs de Groene Loper. Er zijn heel wat plekken om de lijnen van toen, nu en straks te ontdekken.

Van dienstengebouw voor de tunnel tot de gerestaureerde Gemeenteflat. Welke bijzondere gebouwen liggen langs de Groene Loper? Van de nieuwe Engel tot het Bevrijdingsmonument. Wat is het verhaal achter de monumenten? Van tulpenbomen tot reuzenpilaren. Welke bomen zijn waarom gekozen? Van stadswoning tot appartement. Waar komen de nieuwe huizen? En ook: hoe kan ik bovengronds zien waar de tunnel loopt? Waar komt straks het bijenlint? Waar is de plas-draszone? En nog veel meer…

Van ondergronds naar bovengronds

Tijdens de bouw van de tunnel organiseerden we jarenlang rondleidingen. Regelmatig krijgen we de vraag wanneer we daar weer mee starten, nu door het nieuwe stuk stad dat bovengronds ontstaan is. We hebben samen met Maastricht Marketing de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken.

Heeft u vragen?

Mail dan naar info@a2maastricht.nl.​​​​​​