8 februari 2023

Foto-expositie in de Lourdeskerk: Tijdelijke uitzichten - de Groene Loper in wording

Door de aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel verdween het meeste verkeer van de A2 ondergronds. Bovengronds werd de Groene Loper uitgerold. Deze geschiedenis in wording is jarenlang vastgelegd door fotograaf Bert Janssen en is van 4 maart tot en met 9 april te zien tijdens de expositie ‘Tijdelijke uitzichten – de Groene Loper in wording’.

Door de lens van Bert

Vanaf 2012 maakte Bert duizenden foto’s. Het werden 42 verhalen in beeld. Verhalen over de tunnelbouw, maar ook van de mensen die de Groene Loper gebruiken, terwijl het gebied zich ontwikkelt. We kijken met Bert mee door zijn lens naar de veranderingen onder en op de Groene Loper. Naar doorkijkjes die inmiddels compleet veranderd zijn. Tegelijkertijd tekent zich een tijdsbeeld af. Van bouwtechnieken, modeverschijnselen, corona. We zien hoe toen nu wordt en zijn getuigen van de tussentijd.

Over de expositie

Op zaterdag 4 maart 2023 wordt de expositie officieel geopend in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 211). 

De expositie is te bezoeken tot en met 9 april op zaterdagen en zondagen. Op zondag 12 en 26 maart en 9 april is Bert Janssen van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig voor rondleidingen. Aanmelden is niet nodig. 

De foto’s van de expositie zijn tevens te koop. De opbrengst gaat deels naar de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk.

Over Bert Janssen

Bert is kunstenaar met een voorliefde voor documentaire fotografie. Projectbureau A2 Maastricht gaf hem de opdracht om de transformatie van het gebied vast te leggen. Zeven jaar aan fotografie komen samen tijdens de expositie ‘Tijdelijke uitzichten – de Groene Loper in wording’. Eerder dacht hij met ons mee over de vraag ‘Van wie is de Groene Loper?’. 

Sluiting Projectbureau A2 Maastricht

De foto-expositie vindt plaats in de periode dat Projectbureau A2 Maastricht haar deuren sluit. Na 20 jaar werken aan de ontwikkeling van Maastricht-Oost is het tijd om per 1 april 2023 het stokje over te dragen. Lees hier meer.