24 april 2020

Geen terrasjes aan de Groene Loper, maar het werk gaat door - deel 2

Sinds 14 maart zijn alle horecagelegenheden dicht vanwege het coronavirus. Geen terrasjes meer aan de Groene Loper dus. Hoe gaat het met de verschillende restaurants? Hebben zij alternatieve manieren gevonden om hun klanten alsnog te bedienen? Eerder belden we met Bistrot On Top en Talentino de Greune Luiper. Deze keer namen we contact op met eethuis Farèn en Zazou.

Farèn: “Even stil staan voor mooie initiatieven”

Op de plek waar de Frankenstraat de Groene Loper ontmoet staat het terras van eethuis Farèn netjes opgestapeld. Farèn zelf is thuis druk aan de slag. “Na 2 jaar hard werken was dit wel even een welkome pauze”, vertelt ze. “Door te zorgen dat ik gezond blijf, kan ik klaar staan voor anderen. Nu heb ik ineens tijd voor klusjes die de afgelopen maanden zijn blijven liggen. Maar we missen de zaak enorm. Dat geldt ook voor de klanten.” Die sturen regelmatig een berichtje en vragen hoe ze Farèn kunnen ondersteunen. “Dat vind ik zo lief! We bieden daarom waardebonnen aan via het initiatief #HelpDeHoreca. Deze zijn te koop op onze website. “Ik kan niet wachten om iedereen weer te ontmoeten.” De gastvrouw vindt het een moeilijke periode. “Op een rare manier is het misschien ook goed om even stil te staan. We worden ons veel meer bewust van hoe we elkaar nodig hebben. Dat waren we denk ik even vergeten. Er ontstaan nu zulke mooie initiatieven. We zijn echt allemaal met elkaar verbonden.”

Dit is hopelijk gauw weer mogelijk! (fotograaf: Fred Berghmans)

Zazou biedt Lockdown Take Away Menu voor thuis

Een stukje verderop in de Frankenstraat ligt Zazou. Galerij, winkel en dagcafé. “In het begin hebben we onze deuren gesloten”, vertelt eigenares Bibi Kampstra. “We hoopten namelijk dat het maar voor een maand zou zijn, maar het ziet er nu naar uit dat het toch langer duurt.” En dus is het horecagedeelte van Zazou van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 weer open. “Mensen kunnen alleen langskomen voor take away. Het speciale Zazou Lockdown Take Away Menu staat op onze website. Het moet nog een beetje op gang komen, mensen moeten er denk ik aan wennen.”

Bibi aan het werk in haar zaak (fotograaf: Aron Nijs)

Hoe zit het met de producten die Zazou verkoopt? “Die bieden we nu aan via onze webshop. In het begin hadden we vaste pakketjes samengesteld die we te koop aanboden, maar mensen wilden ook graag andere spulletjes kopen. Enkel de hele breekbare producten versturen we niet.” Naast het dagcafé en de winkel is Zazou ook een galerij. Hoe staat het met de expositie? “Er is op dit moment geen nieuwe expo. Aangezien we geen officiële opening kunnen organiseren, wachten we daar mee. Het zou jammer zijn om zonder een speciaal momentje een expositie te beginnen.” Ondertussen broedt Bibi verder op creatieve ideetjes voor haar zaak. “Daar kan ik helaas nog niet te veel over kwijt, dus mensen moeten onze social media maar goed in de gaten houden.”

Kent u een horecazaak in de omgeving van de Groene Loper die graag wil vertellen hoe zij zich redden in deze tijden? Geef het dan door via info@a2maastricht.nl.