30 maart 2020

Restobar Mama: “Er staat iets moois aan te komen”

In het Vrijheidspark wordt ondanks de coronacrisis verder gebouwd aan Restobar Mama. Het enige verschil is dat de werkmensen nu op anderhalve meter van elkaar werken. Maar wat gebeurt er achter de schermen? En hoe zit het met de openingsdatum? We belden met eigenaar Jan Bronckers.

In het weekend

“Het is even passen en meten met de planning”, vertelt hij. “Maar gelukkig kan de bouw gewoon doorgaan. Alleen de betonwerker komt uit België, dus die kon de stutpalen niet komen weghalen. Dat heb ik nu in het weekend gedaan, samen met een compagnon. Best gezellig.” Normaal is Jan druk op zaterdag en zondag. Hij werkte in de horeca. Stage, zoals hij het zelf lachend noemt. Corona gooide echter roet in het eten, maar dat mag de pret niet drukken. “Ik ben altijd positief ingesteld. Er staat iets moois aan te komen en ik heb echt zin om straks te gaan werken en gasten te ontvangen.”

Strandstoel, water en zon

Gelukkig heeft Jan de meubels uit Italië al besteld en ontvangen. De wijnen zijn uitgekozen en onderweg. “Er komen ook nog strandstoelen” vertelt hij enthousiast. “Zodat je straks lekker onderuitgezakt kunt genieten van het kletterende water van de bedriegertjes.” Op een luchtfoto van Aron Nijs is te zien hoe de zon op het paviljoen valt. “Goed om de bevestiging te krijgen dat we de ligging van het terras goed hebben gekozen. Daarbij hadden we natuurlijk rekening gehouden met de stand van de zon.” De opvallende rode dakrand is duidelijk te herkennen en de bomen zijn inmiddels aangeplant. Langzaam maar zeker krijgt Restobar Mama haar definitieve vorm.

Tijd

Door de week is Jan veel op de bouw te vinden. “Mijn drie kinderen zijn thuis, maar de oudste is 13 en past regelmatig op de andere twee. De werkzaamheden zijn boven verwachting goed verlopen. Binnenkort komen de nutsbedrijven. Dat wordt nog even spannend. Hopelijk lukt het om alles op tijd aan te laten sluiten.” Want tijd heeft hij in deze coronacrisis niet altijd in de hand. “Ik heb nog geen idee wanneer we open kunnen. Zoals het er nu naar uitziet zijn we begin mei klaar met alles. Als 1 juni de sancties worden opgeheven, kunnen we open.” Denkt hij na over bezorgservice Mama? “Nee, ik geloof niet dat dat echt rendabel is. Sinds de uitbraak van corona zijn er zo’n 2000 restaurants bijgekomen op thuisbezorgd.nl. De concurrentie is groot en bezorgdiensten vragen de hoofdprijs. Misschien later. Als alles weer normaal is en de keuken goed draait. Dan kan ik me voorstellen dat we zelf in de buurt gaan bezorgen.” Straks kunnen gasten in ieder geval genieten van een kopje koffie of een goed glas wijn en een hapje in de strandstoelen van Restobar Mama.