3 juni 2020

Stichting Vrijheidspark Maastricht zoekt naar mogelijkheden

“1 juni zouden we vieren dat de verschillende elementen in het park allemaal klaar zijn”, vertelt Raymond Dassen, voorzitter van de Stichting Vrijheidspark Maastricht. “De Klimrex, de beweegtuin, de bedriegertjes, het paviljoen.” Maar helaas, corona gooide roet in het eten. En dus denkt de stichting na over wat wél kan.

Dunnetjes over doen

Beppie Kraft en coverband Cataplana waren al geboekt. De wethouder kwam een praatje houden en pastoor Mattie zou het park inzegenen. “Paviljoen Restobar Mama zou haar deuren openen. Het zou echt een feest worden. En het viel mooi samen met het jubeljaar. De wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort bestaan dit jaar namelijk 100 jaar. Toen corona net uitbrak hebben we het nog uitgesteld naar 23 augustus, maar dat is nu ook van de baan. De nieuwe datum is 24 mei 2021 geworden, tweede pinksterdag.”

In 2019 was er ook een feest in het Vrijheidspark. Toen werd de Klimrex onthuld en de beweegtuin in gebruik genomen. (Foto: Fred Berghmans)

Sporten in het park

Tijdens de Enexis Huis Groene Loper Run met Pasen zou de stichting allerlei activiteiten organiseren. Daar is een mooi alternatief voor bedacht: “Samen met Olaf van Sint Fiet van Gymrebel gaan we sportactiviteiten in het park opzetten. Hij heeft nu een eigen fitness studio aan de Hunnenweg, maar in het park kun je gemakkelijker afstand houden.” In het nieuwe paviljoen zijn lockers waar de sporters hun spullen kunnen opbergen. “Dat wordt onze uitvalsbasis voor verschillende activiteiten”, vertelt Raymond.    

Kruidentuin

Raymond vertelt enthousiast verder. “We hebben sinds kort ook ‘Groen in het park’. Bij de Beweegtuin, achter het paviljoen, is een kruidentuin aangelegd.” Een schenking van de gemeente Maastricht. CNME zorgt voor de begeleiding. “Vier buurtbewoners misten hun tuin en vinden het leuk om de kruidentuin hier te onderhouden.” Zo blijft de stichting steeds zoeken naar mogelijkheden. “De filmavond in augustus en Burendag in september staan nog op losse schroeven. Het blijft afwachten. Maar de kerstwandeling over de Groene Loper moet toch wel lukken, niet?”

Hou de website en Facebookpagina van de stichting in de gaten voor de activiteiten die de komende tijd in het Vrijheidspark worden georganiseerd.