Wat is de Groene Loper?

De Groene Loper is het gebied in Maastricht-Oost waar vroeger duizenden auto’s voorbij raasden over de A2. Door de unieke, tweelaagse Koning Willem-Alexandertunnel verdween het verkeer grotendeels onder de grond en werden stad en regio beter bereikbaar. Bovenop de tunnel ontstond ruimte voor groen, ontspanning én sportiviteit. Dit nieuwe stuk stad is volop in ontwikkeling en er doen zich nu allerlei kansen voor. Maastricht-Oost bloeit en groeit.

Een nieuw geheel

Stap voor stap wordt dit gedeelte van Maastricht weer één geheel. Vroeger sneed de autoweg dwars door de omliggende wijken. Dankzij de Groene Loper breekt er een tijd van heling aan. Bewoners van weleer weten elkaar te vinden. Samen met de nieuwe bewoners brengen ze leven in het gebied. Ondernemers en sporters, groenliefhebbers en wandelaars, studenten en gezinnen. Ze zijn allemaal te vinden op en rondom de Groene Loper.

Gezondheid en diversiteit

Gezondheid en groen komen mooi samen op de Groene Loper. Het is een ideaal parcours om hard te lopen, met genoeg plek voor oefeningen in het gras. Er is een Beweegtuin voor de nodige cardiotraining. Fietsers en wandelaars genieten heerlijk in het groen. Vogels en bijen strijken graag neer. Biodiversiteit speelt een belangrijke rol op de Groene Loper. Bomen en bloemen zorgen voor kleur. En in de Kruidentuin en Stadstuin kunnen zowel mens als dier elke dag genieten van de natuur.