UPDATE - Weer volop parkeren bij Albert Heijn

Geplaatst op 4 december 2017

Eindelijk is de parkeerplaats bij de Albert Heijn aan de Scharnerweg af. Om dat te vieren is op 1 & 2 december flink uitgepakt. Omwonenden konden samen ontbijten en lunchen, er was muziek en gezelligheid. “We willen met het nieuwe filiaal voor verbinding in de buurt zorgen. Nu hebben we daar alle ruimte voor”, aldus een tevreden Artin van Ginkel, vestigingsmanager. Meer informatie en enkele foto's vindt u door het artikel te lezen.

UPDATE - Eerste deel nieuwe parkeerplaats Albert Heijn bijna klaar

Geplaatst op 29 september 2017

Na de bouwvak is de aanleg van het nieuwe parkeerterrein voor Albert Heijn aan de Scharnerweg gestart. Allereerst wordt de plek van de voormalige winkels van Albert Heijn, Gall&Gall en Etos ingericht als parkeerplaats.

Het werk verloopt volgens planning. Het straatwerk op het eerste deel van de parkeerplaats ligt er al grotendeels in. Aan de voorkant wordt gewerkt aan de nieuwe luifel. Naar verwachting gaat dit deel van de parkeerplaats op 9 oktober open. Meer informatie en foto's vindt u in het artikel hiernaast.

UPDATE - Aanleg nieuwe parkeerterrein Albert Heijn gestart

Geplaatst op 31 augustus 2017

De sloop van de oude Albert Heijn, Etos en Gall&Gall aan de Scharnerweg is afgerond. In de bouwvak is het gebouw beetje bij beetje afgebroken. Op 21 augustus is de aanleg van het nieuwe parkeerterrein gestart. Lees er hiernaast meer over.

UPDATE - Vordering sloop oude gebouw Albert Heijn

Geplaatst op 10 augustus 2017

Na de opening van de nieuwe Albert Heijn, Etos en Gall&Gall zijn Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton gestart met de sloop van het oude gebouw. Beetje bij beetje slopen de kranen de gebouwen. Bekijk de foto's en lees er meer over in het artikel hiernaast.

UPDATE - Opening nieuwe Albert Heijn: meer dan een supermarkt

Geplaatst op 27 juli 2017.

Maandenlang is er gebouwd aan de nieuwe Albert Heijn aan de Scharnerweg. “We zijn al in 2014 begonnen met co-designsessies”, vertelt Artin van Ginkel, vestigingsmanager. “We wilden ondernemers en omwonenden graag betrekken bij de plannen.” Op woensdag 26 juli jl. was het dan eindelijk zover: de winkel werd geopend, samen met enkele trouwe fans. Lees erover in het artikel hiernaast.Albert Heijn: wat eraan vooraf ging

Bijgewerkt op 22 februari 2017

Onderdeel van nieuw centrum Maastricht-Oost

Eind 2014 is aangekondigd dat er een nieuwe Albert Heijn, Gall & Gall en Etos komt aan de Scharnerweg. Streven is om de nieuwe winkels na de zomervakantie van 2017 te openen. Na opening wordt de huidige winkel gesloopt. Dan wordt ook de rest van het parkeerterrein opnieuw ingericht.

De nieuwe winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall, de te restaureren Gemeenteflat en het nieuw aan te leggen park aan het Koningsplein en Oranjeplein zijn allemaal onderdeel van het nieuwe centrum Maastricht-Oost langs de Groene Loper. Mijn Groene Loper is de naam van de bovengrondse herinrichting voor het project A2 Maastricht.

Kartrekkers

Albert Heijn heeft het besluit tot nieuwbouw genomen en schakelt hiervoor de Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton v.o.f. (OBC) in. OBC zal ook met onderaannemers gaan werken.

Impressie van de nieuwe Albert Heijn vanaf Scharnerweg

Volop bezig: "Bouwen gaat niet zonder overlast"

De werkzaamheden voor de nieuwe Albert Heijn zijn volop aan de gang en liggen op schema. Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton laten weten: "Bouwen gaat niet zonder overlast. We zullen de overlast proberen tot een minimum te beperken en onze klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen. Samen op weg naar prachtige nieuwe winkels met een nog ruimer aanbod en de nieuwste faciliteiten."

Parkeerterrein Albert Heijn blijft bereikbaar

Het parkeerterrein is ter plaatse van de bouwactiviteiten afgezet met bouwhekken. De inrit van het parkeerterrein aan de Scharnerweg blijft de toegang tot het parkeerterrein voor u als klant. Vanaf de Scharnerweg of de Frankenstraat kunt u echter niet meer het Koningsplein op. De weg langs de Gemeenteflat is afgezet. U kunt het parkeerterrein verlaten via het Koningsplein en de Frankenstraat. Het vrachtverkeer dat in de Frankenstraat moet laden/lossen kan keren op het tunneldek achter de Gemeenteflat. Borden wijzen de bestuurders de weg.

Vragen of klachten?

Dan kunt u terecht bij:

 • Ontwikkel- en BouwCombinatie LAUDY - Strukton v.o.f.
  Science Park Eindhoven 5206, Son
  Postbus 356, 5600 AJ Eindhoven
 • Telefoon: +31 46-4516933
  Ook als u buiten de bouwtijden iets verdachts ziet, dan kunt u dit nummer bellen.

Hoe kunt u het verloop van de bouwactiviteiten volgen?

Albert Heijn informeert u via haar Facebookpagina 'Albert Heijn Scharnerweg'. OBC Laudy - Strukton stuurt direct omwonenden met enige regelmaat een nieuwsbrief en zal info laten publiceren via deze website.

Tijdpad

 • September 2017 - … : sloop huidige Albert Heijn winkel en herinrichting overig deel van het parkeerterrein
 • Januari 2017 – september 2017: bouw nieuwe Albert Heijn supermarkt
 • Januari 2017 - maart 2017: maken van de funderingen
 • Midden maart 2017: opstarten staalconstructie
 • Midden april 2017: aanleggen dakplaten
Afgerond
 • Januari 2017: opschonen bouwput
 • Eind december 2016: aanbrengen van 265 mortelschroefpalen
 • Midden december 2016: graven bouwput
 • Begin december 2016: archeologisch veldonderzoek
 • Voorbereidende werkzaamheden juni 2016 – december 2016: bomenkap op en langs parkeerterrein door Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton v.o.f. (OBC) + tijdelijke herinrichting parkeerterrein
 • 5 april 2016: gemeenteraad stemt in met bestemmingsplan Scharnerweg 110 (nieuwbouw Albert Heijn). Aansluitend is de omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van de nieuwe winkels van Albert Heijn, Gall en Gall en Etos.
 • 8 maart 2016: collegebesluit om gemeenteraad te vragen ontwerp-bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen tot definitief bestemmingsplan en in te stemmen met de beoordeling van de 8 zienswijzen
 • 29 oktober 2015 beëindiging van zes wekten ter inzagelegging van ontwerp-bestemmingsplan
 • Informatiebijeenkomsten nieuwbouwplannen (17 maart & 20 april 2015)
 • Ontwerp bestemmingsplan opstellen (januari - maart 2015)
 • Plan verrijken in ontwerpatelier met directe omgeving (maart 2015)
 • Plan maken, uitwerken en toetsen met belanghebbenden (januari - februari 2015)
 • Architect selecteren (december 2014)
 • Eerste bijeenkomsten voor omwonenden en belangstellenden (november - december 2014)
 • Co-designsessies (mei - juni 2014)

Downloads

Collegenota gemeente Maastricht 8 maart 2016 over het nieuwe bestemmingsplan voor de nieuwbouw van de Albert Heijn, Gall&Gall en Etos aan de Scharnerweg 110 incl. bijlage met zienswijzerapportage

Presentatie 1 voor A2-Buurtenplatform 22 juni 2015

Presentatie 2 voor A2-Buurtenplatform 22 juni 2015

Vraag en antwoord informatieavond 20 april 2015

Presentatie informatieavond 20 april 2015

Vraag en antwoord informatieavond 17 maart 2015

Presentatie over stand van zaken, proces, planning en verkeerssituatie 17 maart 2015

Presentatie over ontwerp nieuwe Albert Heijn 17 maart 2015

Vraag en antwoord informatieavond 2 december 2014

Presentatie Albert Heijn informatieavond 2 december 2014

Collegenota over de integrale planontwikkeling van centrum Maastricht Oost 12 november 2014

Ontwikkelaar Avenue2

Willem de Wijs
w.de.wijs@avenue2.nl