Geplaatst op 24 maart 2017

Start aanplant Groene Loper op Nationale Boomfeestdag 2017

Maastricht is op woensdag 22 maart Boomfeestdag-Hoofdstad 2017 en de Boomfeestdag bestaat 60 jaar. Het jubileum heeft als thema ‘Bomen verbinden’, een verwijzing naar de emotionele betekenis van bomen voor mensen en kinderen, maar ook vanwege het programma in onze stad. Ruim 500 kinderen van lokale en euregionale scholen doen mee. Ondermeer met de aanplant van de eerste bomen voor de Groene Loper op het dak van de nieuwe A2-tunnel.

Komt u ook?

  • Van 9.00 uur tot ongeveer 10.00 uur worden nieuwe bomen geplant in de Frankenstraat met burgemeester Annemarie Penn-te Strake en Boomfeestdagvoorzitter Onno Hoes.
  • Vanaf 12.30 uur tot 16.00 uur vindt de GroenMarkt (gratis), met weetjes en give-aways, plaats in trefcentrum Wittevrouwenveld.
  • Van 12.30 uur tot ongeveer 13.00 uur wordt een bomencirkel geplant bij de tijdelijke Maartensbrug op de kop van de Frankenstraat.

Deelnemers GroenMarkt

Zeker 15 organisaties doen mee aan de GroenMarkt o.a. Buitengoed Geul en Maas, CNME, IVN-district Limburg, vogelwacht Limburg en de Groene Loper. Sommige marktkraampjes zijn extra bijzonder. Bij de stand van de GreenGuard kun je bijvoorbeeld echte regenwormen in bakken bekijken en ontdekken hoe belangrijk deze beestjes zijn voor een gezonde grond waarin de bomen goed kunnen wortelen. En bij het nieuwe bedrijf FanTAStisch zijn boodschappentassen te zien, die gemaakt zijn van verschillende soorten zakken uit de bakkerij en autogordels van de sloop. Per verkochte tas gaat een bijdrage naar de Boomfeestdag.

Deelnemende scholen: Kennedyschool, Bs Sint-Pieter, IKC De Geluksvogel, KC Aloysius, Montessori Binnenstad, Bs De Letterdoes, OBS De Spiegel, Nutsschool Maastricht, OBS De Perroen, De Vlinderboom, VBS Den Dries, UWC-Maastricht, Limburgse Gemeenten (BoomFeestDag-helden), Anna Schule Aachen.