Bijgewerkt op 24 maart 2016

Expat gebouw ‘a Home far from Home’

Aan de oprit van de John F. Kennedysingel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een zogenaamd Expatgebouw. Dit gebouw is bedoeld voor mensen van buiten Maastricht die voor een korte periode in Maastricht komen wonen om te werken voor bedrijven of bijvoorbeeld de universiteit.

Hulp van Mercedes Benz Customer

Voor de uitwerking van het Expatgebouw hebben wij hulp gekregen van Mercedes Benz Customer Assistance Center, gevestigd in Randwyck. Met circa 600 hoog opgeleide medewerkers wordt hier assistentie verleend voor alle Mercedes Benz voertuigen in Europa en Zuid Afrika en aan alle Mercedes Benz Dealers wereldwijd. Bij het Mercedes Benz Customer Assistance Centre werken veel Expats vanuit heel Europa. In samenwerking met Mercedes Benz en haar internationale medewerkers zijn 2 co-designsessies gehouden waarin de uitgangspunten voor het Expatgebouw zijn uitgewerkt. De uitkomst van deze sessies is dat de doelgroep geïnteresseerd is in kleine gemeubileerde studio’s van circa 35 m2. In het gebouw komen gezamenlijke ruimten waar de bewoners elkaar kunnen treffen. Het gebouw moet een ‘a Home far from Home’ worden voor de Expats.

Volgende stappen

Op basis van deze uitgangspunten wordt door Juli Ontwerp en Advies uit Rotterdam een schetsontwerp gemaakt. Uitgaande van het beschreven concept wordt door Juli Ontwerp en Advies het ontwerp getekend rekening houdend met het gebruik van de Expats nu en het gebruik van mogelijk andere bewoners in de toekomst. Het gebouw wordt geschikt gemaakt voor veranderend gebruik, zodat het niet veroudert en zijn waarde behoudt. Deze visie past bij de vraag naar nieuwe woonconcepten zoals een Expatgebouw.

Downloads

Dagblad De Limburger (07/05/2016): 'Expatgebouw bij A2-tunnel'