Aanleg nieuwe parkeerterrein gestart

Bijgewerkt op 31 augustus 2017

De sloop van de oude Albert Heijn, Etos en Gall&Gall aan de Scharnerweg is afgerond. In de bouwvak is het gebouw beetje bij beetje afgebroken. Op 21 augustus is de aanleg van het nieuwe parkeerterrein gestart.

Werkzaamheden

Voor de aanleg van het parkeerterrein is om te beginnen grondwerk nodig. Denk daarbij aan het aanbrengen van funderingen en het graven van sleuven voor het riool en kabels en leidingen. Daarna kan het riool aangelegd worden en trottoirbanden, plantvakken en straatkolken geplaatst.

Als dat er allemaal in ligt, kan verder gegaan worden met de bestrating en het asfalteren. Ten slotte wordt het parkeerterrein afgewerkt met markeringen, lichtmasten, groen en straatmeubilair.

Fotograaf Fred Berghmans

Twee delen

Het parkeerterrein wordt in twee keer aangelegd. Allereerst wordt de plek van de voormalige winkels ingericht als parkeerterrein. Dit deel wordt naar verwachting begin oktober opgeleverd. Tot die tijd kunnen bezoekers nog gewoon op het huidige parkeerterrein parkeren.

Vanaf begin oktober kunnen bezoekers op het nieuw aangelegde parkeerterrein terecht. Vanaf dan wordt het huidige parkeerterrein opnieuw ingericht.

Fotograaf Fred Berghmans

Klaar voor feestdagen

Als alles volgens planning verloopt, is het parkeerterrein nog voor de feestdagen aan het einde van het jaar helemaal klaar.

Fotograaf Fred Berghmans