Sloop oude gebouw en aanleg parkeerterrein Albert Heijn

Bijgewerkt op 25 juli 2017

Op 26 juli om 18.00 uur openen de nieuwe Albert Heijn, Etos en Gall&Gall aan de Scharnerweg hun deuren. Maar daarna moet er nog veel gebeuren. Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton laten weten dat ze kort na de opening starten met de sloop van het oude gebouw.

Wat gaat er gebeuren?

Na de voorbereidende werkzaamheden wordt het gebouw gestript. Het pand wordt zoveel mogelijk gedemonteerd, waarna de daadwerkelijke sloop start.

Het slopen gebeurt met sloopkranen die het gebouw beetje bij beetje afbreken. Ter plekke wordt het puin gesorteerd en daarna afgevoerd. De vrachtauto’s die het puin afvoeren rijden via de Scharnerweg en maken gebruik van de tijdelijke N2 om het sloopterrein (via de achterkant) te betreden. Gemiddeld rijdt er één vracht per uur.

Wanneer?

Op 24 en 25 juli starten de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop. Vanaf 26 juli begint de daadwerkelijke sloop die duurt tot het einde van de bouwvak. Naar verwachting is de sloop voor maandag 21 augustus klaar. De werkdagen beginnen om 07.00 uur en eindigen om 19.00 uur. Als de planning in het gedrang komt, wordt er ook op zaterdag doorgewerkt.

Hinder voor omwonenden

Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy - Strukton laten weten dat ze proberen hinder te vermijden waar mogelijk, maar omwonenden moeten rekening houden met overlast. Geluids-, stof- en trillingshinder van het slopen, het breken van het puin en de transporten om het puin af te voeren zijn onvermijdelijk.

Om verspreiding van stof tegen te gaan, wordt een sproei-installatie ingezet om constant alles nat te houden. Op de bouwhekken worden daarnaast ook speciale doeken gemonteerd die stof van de bouw tegenhouden.

Aanleg parkeerterrein

Na de bouwvak start de aanleg van het parkeerterrein in twee delen. Het begint met het aanleggen van het eerste deel van het parkeerterrein op de plek van de voormalige winkels. Bezoekers kunnen dan nog gewoon op het huidige parkeerterrein parkeren.

Als dit deel klaar is, gaan start de herinrichting van het huidige parkeerterrein en kunnen bezoekers op het nieuwe deel parkeren. Als alles volgens planning verloopt, is het parkeerterrein nog voor de feestdagen aan het einde van het jaar helemaal klaar.