24 november 2016

Bouw nieuwe Albert Heijn aan de Scharnerweg

De voorbereidende bouwwerkzaamheden aan de nieuwe Albert Heijn supermarkt aan de Scharnerweg zijn volop aan de gang. Inmiddels zijn de bomen gekapt en is het parkeerterrein voor de winkel tijdelijk anders ingericht.

Vanaf 21 november 2016 zijn Albert Heijn en Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy-Strukton gestart met de overige voorbereidende werkzaamheden. De herinrichting van het bouwterrein loopt nog tot en met de week van Sinterklaas. Nadien vindt er op de locatie van de nieuwbouw archeologisch veldonderzoek plaats in afstemming met de gemeente Maastricht. Als er geen bijzondere vondsten aangetroffen worden, wordt er voor kerst nog gestart met de bouw van de nieuwe Albert Heijn supermarkt aan de Scharnerweg. Het werk is gepland tot en met de zomer van 2017

Parkeren en mogelijke overlast

Het parkeerterrein is ter plaatse van de bouwactiviteiten afgezet met bouwhekken. De inrit van het parkeerterrein aan de Scharnerweg blijft de toegang tot het parkeerterrein voor klanten. Vanaf de Scharnerweg of de Frankenstraat is het echter niet meer mogelijk om het Koningsplein op te geraken. De weg langs de Gemeenteflat is afgezet. Bezoekers kunnen het parkeerterrein verlaten via het Koningsplein en de Frankenstraat. Het vrachtverkeer dat in de Frankenstraat moet laden/lossen kan keren op het tunneldek achter de Gemeenteflat. Borden wijzen de bestuurders de weg.

Albert Heijn en bouwpartner OBC Laudy-Strukton doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Mocht u toch klachten of vragen hebben over de bouwwerkzaamheden, bel dan met OBC Laudy-Strukton via het telefoonnummer 046-4516933. Ook als u buiten de bouwtijden iets verdachts ziet, aarzel dan niet om contact op te nemen zodat er actie ondernomen kan worden.

Opening gepland na zomervakantie 2017

Albert Heijn en OBC Laudy-Strukton streven ernaar om de nieuwe supermarkt te openen na de zomervakantie van 2017. Na opening zal de huidige winkel gesloopt worden en de rest van het parkeerterrein opnieuw ingericht. Over iets meer dan een jaar willen de winkelketen en OBC Laudy-Strukton alle werkzaamheden afgerond hebben en kunnen bezoekers winkelen in een volledig vernieuwde Albert Heijn, Etos en Gall&Gall. Exacte data zullen tegen die tijd via het filiaal en lokale media worden gecommuniceerd.


Wilt u het verloop van de bouwactiviteiten blijven volgen? Check dan regelmatig de Facebook-pagina van de Albert Heijn vestiging aan de Scharnerweg via www.facebook.com/AlbertHeijnScharnerweg of kijk op onze website van Mijn Groene Loper.

Schets nieuwe Albert Heijn