Bijgewerkt op 3 juli 2017

Restauratie Gemeenteflat: stand van zaken

De Gemeenteflat is het eerste vastgoedproject van Avenue2/Ballast Nedam langs de Groene Loper dat in uitvoering is gegaan. De uitvoering is in handen van LAUDY Bouw & Ontwikkeling en is een ontwikkeling van Mulleners Vastgoed. Fred Humblé is architect voor de restauratie. Het werk aan de Gemeenteflat vordert gestaag. De buitenkant van het na-oorlogse monument wordt gerestaureerd en zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht.

De gevels worden gerestaureerd en krijgen hun oorspronkelijke kleur weer terug. Deze is al goed te zien aan het bouwdeel gelegen aan de Scharnerweg. Verder worden er momenteel nieuwe kozijnen geplaatst aan de zijde van de Groene Loper en de kopse kanten. Ook het dak, de algemene ruimten en de installaties binnen worden onder handen genomen. Denk aan de verwarming, warm water, ventilatie en de liften. Met het toepassen van een warmtepomp installatie en zonnepanelen wordt de flat energiezuinig gemaakt. De ingang van de flat wordt verlegd naar de voorkant aan de Groene Loper. Twee appartementen op de begane grond aan de Scharnerweg worden samengevoegd voor een nieuwe horecagelegenheid.

Streven is om de restauratie van de buitenkant af te ronden in augustus 2017. Aansluitend zullen de werkzaamheden plaatsvinden aan het interieur van de appartementen. De appartementen blijven zo groot als ze zijn en variëren van circa 50 m2 tot 105 m2.

Wonen in de Gemeenteflat?

Na restauratie zullen de appartementen opnieuw voor verhuur worden aangeboden. U kunt hiervoor contact opnemen met vb&t Vastgoedmanagement Maastricht via info@vbtgroep.nl of 043 – 350 34 34. Of kijk op de website van vb&t Vastgoedmanagement.

Parkeren?

In onderling overleg met de verhuurder zal een deel van de nieuwe bewoners van de Gemeenteflat tegen het einde van dit jaar op het nieuwe parkeerterrein van Albert Heijn kunnen parkeren. Andere bewoners kunnen een vergunning voor straatparkeren in de omgeving (parkeerzone Scharn) aanvragen bij de gemeente. Zie www.maastricht.nl: zoek op 'parkeervergunning voor bewoners'.