Geplaatst op 6 juli 2017

Veelgestelde vragen over #TransitieMaastrichtOost

Naast de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht zal het in Maastricht-Oost niemand ontgaan zijn dat we óók stevig doorwerken aan de inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein. Met al die bouwactiviteiten in de buurt krijgen wij ook steeds meer vragen van mensen over de inrichting van het gebied. Vragen over de nieuwbouw van de winkels aan de Scharnerweg en over de restauratie van de Gemeenteflat leggen we voor aan Albert Heijn en Mulleners vastgoed. Deze week een stand van zaken over het nieuwe centrum voor Maastricht-Oost.

Werken jullie nog met hetzelfde stedenbouwkundig plan uit 2009?

Acht jaar geleden is het plan de Groene Loper gekozen voor de realisatie van het project A2 Maastricht. Het stedenbouwkundig plan uit 2009 voor nieuwbouw langs de Groene Loper wordt momenteel geactualiseerd. Een vastgoedteam van Avenue2/Ballast Nedam Development, Projectbureau A2 Maastricht, gemeente Maastricht en vooral West8 Urban Design & Landscape Architecture werken uit wat het beste past bij Maastricht-Oost anno 2017. Dit geactualiseerd stedenbouwkundig masterplan zal in de tweede helft van dit jaar worden voorgelegd aan de Welstandscommissie en uiteindelijk worden vastgesteld door de gemeenteraad. Tijdens dat traject zal Avenue2/Ballast Nedam Development een aantal voorlichtingsactiviteiten organiseren. Wij houden u op de hoogte.

Variatie in woningen?

Langs de Groene Loper komen niet allemaal dezelfde woningen. Zo zullen bijvoorbeeld de breedtes, de hoogtes en de architectuur van de woningen verschillend zijn. Er zullen ook extra opties mogelijk zijn zoals een woning met een erker aan de voorkant, een extra verdieping, een plat dak of een punt dak. Er komen groepjes van woningen die te samen een architectonische eenheid vormen. De groepjes zullen verschillen in gevelcompositie, bouwhoogte en sprong in daklijn.

Een voorbeeld van variatie in stadswoningen langs de Groene Loper

Wanneer gaan de nieuwe winkels aan Albert Heijn open?

Albert Heijn zet op 26 juli ’s avonds om 18.00 uur de deuren voor de nieuwe winkels voor de supermarkt, Etos en Gall&Gall open. Maar er moet daarna nog veel gebeuren. Kort na de opening start de sloop van de oude winkels. Daarna wordt de nieuwe parkeerplaats gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt, is de parkeerplaats nog voor de feestdagen aan het einde van het jaar helemaal klaar.