23 februari 2022

Van wie is de Groene Loper? #20

Genieten van een groene tussenfase

Op en langs de Groene Loper vertellen huidige én nieuwe bewoners elkaar verhalen over hoe het was, hoe het is en wat nog komen gaat. In onze serie ‘Van wie is de Groene Loper?’ gaat fotograaf Bert Janssen op zoek naar het antwoord. Deze keer op een zonnige dag in 2020.

“Hier zie je de Groene Loper ter hoogte van het Bikepark (links) dat nu verhuisd is. In de verte zie je het appartementengebouw op de hoek van de Professor Cobbenhagenstraat, nog grotendeels in de steigers. De volgende nieuwbouw is alweer in de maak.

Een zomers plaatje, het was 5 augustus 2020. Er wordt volop gebruik gemaakt van de Groene Loper als een langgerekt park. Logisch met dat prachtige weer. Je ziet allerlei manieren van recreatie. Links: met z’n tweeën wandelen, in dezelfde outfit. Een man pauzeert even op een bankje, tijdens zijn fietstocht. Telefoon in de hand. Een ommetje met de hond. De ene hond wil graag even buurten met de andere hond, zo te zien. 

De bouw van het appartementengebouw links was bijna af, nu is het bewoond. De stadstuin links is er nog niet, maar er groeien wel volop plantjes. Het gebied waar eerst het Bikepark was, ligt er groen bij. Zo ziet het er op dit moment uit, maar over tien jaar is het weer anders. Dan is het toch tien jaar lang dit het landschap geweest. Een tussenfase waar we ook van kunnen genieten.”