19 april 2022

Van wie is de Groene Loper? #24

Mediterraanse taferelen in de ochtendzon

Bert Janssen laat ons in de serie Van wie de Groene Loper? unieke momentopnames zien van dit nieuwe stuk Maastricht. Uitzichten die nu alweer heel anders zijn. Steigers die inmiddels verdwenen zijn en verruild voor bloembakken op balkons. Deze keer koos hij een bijzonder moment van de dag.

“Ik wilde een keer foto’s maken met een andere lichtinval en ging 15 augustus 2021 rond 6 uur op pad. Deze foto is om 06.50 uur genomen. En inderdaad: de zonsopkomst schijnt een ander, oranje licht op deze nieuwbouw (huisnummer 158). Links op de foto zie je de Professor Cobbenhagenstraat, een van de vele dwarsverbanden van de Groene Loper. 

Het doet – mede door het warme licht – haast mediterraan aan. Het heeft iets zuidelijks. Ook door de gele stenen. Je ziet perfect die afwisseling van verschillende architectuur, materialen, kleuren en metselwerk. De gevels verspringen. Door het bijzondere licht zie je de verschillende structuren goed. Hier zie je duidelijk de keuze die is gemaakt om niet alles in een en dezelfde stijl te bouwen. 

Er staan nog geen plantjes in de bakken, enkel het onkruid dat vanzelf is opgekomen. Wie weet hoe dit er over een paar jaar uit ziet?”