15 december 2021

Kernkindcentrum

Er komt een nieuw kernkindcentrum aan de Groene Loper, in de voormalige Theresiaschool. Een gebouw voor opvang en onderwijs voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar, in combinatie én samenwerking met maatschappelijke-, jeugd- en buurtvoorzieningen. 

Stichting kom Leren, MIK & PIW Groep en gemeente Maastricht zijn samen aan de slag met de ontwikkeling van het nieuwe kernkindcentrum. Ze zijn nu bezig met de voorbereidingen. Daarom vindt op dit moment veel werk plaats ‘achter de schermen’. 

Er worden visies geschreven, plannen gemaakt en onderzoeken gedaan. Kom Leren en MIK werken aan hoe ze de opvang en het onderwijs gaan aanbieden. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw is in de maak en er wordt gekeken naar mogelijke verbindingen met (partners in) de omgeving.

Op de hoogte blijven?

Kom Leren, MIK & PIW en de gemeente informeren u als er nieuws te melden is. Volg hun kanalen om op de hoogte te blijven. Op deze website (van Mijn Groene Loper) zullen we de informatie ook delen.

Meer lezen?

Op de themapagina over het kernkindcentrum leest u meer over wat een kernkindcentrum is, waarom Maastricht hiervoor kiest, de locatie, wat vooraf ging en hoe de planning eruitziet.