15 december 2021

Ontwikkelingen Scharn

Werkhuis Maastricht verhuist naar de Hunnenweg

Het Werkhuis Maastricht zat afgelopen jaren in de Theresiaschool op de President Rooseveltlaan 213. Daar komt binnenkort verandering in. Het Werkhuis verhuist namelijk naar het voormalige schoolgebouw aan de Hunnenweg 4 in Scharn. 

Het Werkhuis is een open en creatieve plek waar mensen van alle leeftijden en met diverse achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Veel mensen ontdekken hier nieuwe (creatieve) mogelijkheden en perspectieven, worden veerkrachtiger en er ontstaat respect voor elkaar. 
 

Iedereen is welkom

De maatschappelijke voorziening biedt diverse openbare werkplaatsen voor ambachtelijk en creatief werken. Daarnaast is er een huiskamer waar bezoekers iets kunnen drinken, een gesprek kunnen voeren of gewoon even kunnen neuzen in de kunst- en techniekboeken. De werkplaatsen kunnen individueel gebruikt worden of wie wil kan deelnemen aan de groepsactiviteiten die door vrijwilligers worden aangeboden. Iedereen is welkom bij het Werkhuis. 
 

Bent u nieuwsgierig? 

Vanwege de verhuizing is het Werkhuis in december en de eerste week van januari gesloten maar vanaf medio januari 2022 staan de deuren van het Werkhuis weer open. Neem gerust een kijkje. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van het Werkhuis
 


Skills in de Stad

Maastricht wil een inclusieve stad zijn; iedereen moet mee kunnen doen. Zonder support maakt een grote groep jongeren echter niet de stap naar zelfstandigheid en werk. Het concept Skills in de Stad wil deze kwetsbare jongeren ondersteunen. Dat doen ze op vier essentiële domeinen: werken, leren, wonen en support.

Dit zal gaan plaatsvinden in de voormalige Koninklijke Marechausseekazerne aan de Scharnerweg. Dit gebouw wordt door het Rijksvastgoedbedrijf verkocht aan Porthos. Porthos is een maatschappelijke ondernemer die dit project mede heeft ontwikkeld en die de deelnemers via een coöperatiemodel gaat begeleiden. 
 

Midden in de samenleving

Skills in de Stad creëert een omgeving waar deelnemende jongeren, omwonenden, leerlingen en ondernemers samenkomen. Het statige pand wordt getransformeerd in een plek die midden in de samenleving staat. Skills biedt jongeren een woon-, werk- en leercarrière die aansluit bij de huidige maatschappij en veranderende arbeidsmarkt. Daarmee wordt deze doelgroep niet vergeten en ontstaan er kansen die voorheen onmogelijk leken.
 

Planning

  • December 2021: tekenen samenwerkingsovereenkomst 
  • Tweede kwartaal 2022: vergunningsaanvraag
  • Vierde kwartaal 2022: start verbouwing en start pilot