8 maart 2017

CNME en IVN werken met de komende generatie aan een duurzame toekomst

Op woensdag 22 maart 2017 is Maastricht Boomfeest-Hoofdstad 2017. Ruim 500 kinderen van lokale en euregionale scholen doen mee. John Steijns van CNME Maastricht en Regio en Tineke de Jong van IVN-Maastricht bezochten eind februari enkele scholen in Maastricht om aan de kinderen én aan de leraren in een gastles wat meer uitleg te geven over de Nationale Boomfeestdag.

John Steijns van CNME Maastricht en Regio vertelt: “Met het vieren van de Nationale Boomfeestdag werken we op meerdere manieren aan een duurzame toekomst. We planten bomen, we doen dat met de komende generatie èn we werken aan een nieuwe, groene noord-zuid verbinding voor Maastricht. Wij zijn er als CNME-ers trots op dat wij ons steentje mogen bijdragen aan de Nationale Boomfeestdag. Samen met zo'n 600 kinderen en hun begeleiders (ouders en leerkrachten) maken we er een onvergetelijke dag van.

John Steijns en Tineke de Jong leren de kids bij ‘IKC de Geluksvogel’ in Maastricht
over het belang van groen in onze leefwereld. Fotograaf: Fred Berghmans

Tijdens een les over de Boomfeestdag bereiden we samen met het IVN-Maastricht de kinderen en leerkrachten alvast voor. We plaatsen het planten van bomen in een bredere context en gaan in op het belang van groen voor onze leefwereld. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe enthousiast de kids zijn en, zonder uitzondering, naar de 22e maart uitkijken!”

Ook de leerkrachten worden tijdens een gastles voorbereid
op de Nationale Boomfeestdag. Fotograaf: Fred Berghmans