8 juni 2018

Het is zover: Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein vanaf 13 juni in gebruik!

Nadat in april 2017 de voormalige, tijdelijke N2 werd afgesloten en het constante geraas van auto’s verdween, ontstond een werkterrein van ruim twee kilometer lang tussen Geusselt en Europaplein voor de inrichting van een ruim opgezet openbaar gebied met een breedte van zo’n 30 meter van trottoir tot trottoir.

Gaandeweg kreeg de Groene Loper steeds meer vorm. Het was doorbijten voor omwonenden en verkeer, maar stap voor stap kwam de definitieve inrichting van het openbaar gebied dichterbij. Nu is het zover: op woensdag 13 juni kunnen we het nieuwe stuk stad in gebruik nemen.

We zijn inmiddels gewend dat 80% van het verkeer ondergronds rijdt en de stad is ‘teruggegeven aan bewoners en bezoekers’. Al geruime tijd maakt verkeer gebruik van de nieuwe oost-westverbindingen. Nu kan ook de noord-zuidverbinding in gebruik genomen worden. Dat zal opnieuw wennen zijn.

Wandelen, fietsen, joggen, brommen, rijden… Hoe gaan we de Groene Loper gebruiken? Lees erover via www.a2maastricht.nl/gebruikgroeneloper.

Fotograaf: Fred Berghmans