25 oktober 2021

Nieuwe ondernemer DelicaTaart: “Dit gebied is volop in ontwikkeling, net als ik”

Aan ondernemerschap geen gebrek in de omgeving van de Groene Loper. Bij binnenkomst bij nieuwkomer DelicaTaart aan de Voltastraat lachen de smeuïge cupcakes je al tegemoet. Net als de eigenaresse achter de toonbank. Tamara Verheijden zit sinds kort helemaal op haar plek aan het levendige plein. “Dit hele gebied is in ontwikkeling, net als ik.”

Fotografie: Aron Nijs

Sugar Academy

Voor 2018 werkte Tamara nog op een financiële afdeling. “Daar haalde ik geen voldoening meer uit. Ik wilde wat anders gaan doen.” Ze zei haar baan op en ging een jaar lang een dag per week naar de Sugar Academy in Hilversum. De andere dagen werkte ze druk aan haar bedrijfsplan. In 2019 was het zover: DelicaTaart was geboren. Het begin van een nieuwe en volledig andere carrière.

Creatief

Tamara vond een plekje in het Werkgebouw op het Tapijn-terrein in het Jekerkwartier. “Ik had zo’n 12 vierkante meter en was het grootste gedeelte van de dag bezig met de temperatuur te regelen.” Ze maakte de meest bijzondere bruidstaarten en organiseerde bakworkshops. “Het was in het begin flink aanpoten. Ik begon natuurlijk zonder klantenbestand of netwerk.” En toen brak ook nog corona uit. Maar de ondernemer was creatief: “Doordat mensen op een trouwerij afstand moesten houden of verspreid over de dag kwamen, stelde ik voor om met cupcakes te werken. Dan zat je niet de hele dag met zo’n aangesneden bruidstaart.” Dat idee sloeg aan.

Perfecte locatie

Wegens ruimtegebrek moest Tamara zelfs af en toe ‘nee’ zeggen tegen een opdracht. En in het Werkgebouw kon ze haar creaties niet goed laten zien aan het publiek. “Ik was op zoek naar een nieuwe locatie, maar kon niks vinden. Totdat ik tijdens het boodschappen doen dit pand te huur zag staan. Ruim, veel lichtinval en midden tussen de mensen. Perfect!” Zo gezegd, zo gedaan. Sinds half september prijkt DelicaTaart op het raam van nummer 24.

Vriendelijkheid

“In deze wijk is altijd wel iets te doen. Mensen zeggen je gedag, maken een praatje of lopen gezellig even binnen”, vertelt ze enthousiast. “Dit gebied is echt volop in ontwikkeling. Dat zie je. Ik ben ook nog in ontwikkeling en ik hoop mee te kunnen groeien met de omgeving. Al die nieuwe bewoners: het is een ontzettend diverse buurt. De vriendelijkheid van de mensen is ontzettend fijn.” Met de buren en andere omliggende ondernemers heeft ze grotendeels al kennis gemaakt. Voorlopig is Tamara nog aan het ‘settelen’ op haar nieuwe plek, maar wie weet wat de toekomst nog allemaal brengt. Kansen genoeg.

Te gekke dagen

Ondertussen zijn er weer bruiloften en draait de mixer van DelicaTaart volop. Ook de workshops zijn gestart. “Dat is perfect aan dit pand. Overdag ben ik hier bezig met bakken en de winkel, ’s avonds zijn de workshops. Het zijn lange dagen, maar ook te gekke dagen.” Het leukste aan haar werk vindt Tamara het contact met de klanten. “Mensen vragen soms hele specifieke dingen. Dan kan ik echt wel eens een nachtje piekeren over bijvoorbeeld de aankleding. Maar als ik dan later de reactie van ze zie, dan was het dat helemaal waard!”