10 oktober 2021

Event Burgerbegroting Maastricht aan de Groene Loper

De events rondom Burgerbegroting Maastricht worden op verschillende plekken in de stad georganiseerd. Op zaterdag 20 november strijkt de burgerbegroting neer in Trefcentrum Wittevrouwenveld, vlakbij de Groene Loper. Tijd om eens wat dieper in dit initiatief te duiken.

Tijdens de eerste ronde bepaalden de aanwezige inwoners de thema’s voor de burgerbegroting. 
Fotografie: Fabian Viester

Wat is de burgerbegroting?

Bij de burgerbegroting bepaalt niet de gemeente Maastricht wat er met het geld gebeurt, maar de inwoners. Er is 300.000 euro beschikbaar. In de eerste ronde hebben inwoners gekozen aan welke thema’s dit geld moet worden besteed: nieuwe ontmoetingsplekken en/of -activiteiten in de openbare ruimte, verbindende activiteiten (tegen eenzaamheid), het stimuleren van participatie, het aanpakken van leegstand en lege terreinen en het vergroenen van parken en straten. Dat hebben 130 inwoners samen bepaald.

Thema’s bepaald, nu het geld verdelen

Nu de thema’s zijn bepaald, wordt het geld in de tweede ronde verdeeld over de gekozen thema’s. Dat gebeurt op 20 november van 14.00 tot 17.00 uur in het Trefcentrum Wittevrouwenveld (Edisonstraat 4). Iedereen mag meedoen aan de burgerbegroting. Ook u als omwonende van de Groene Loper. Wat vindt u belangrijk? Welke kansen ziet u? Doe mee en deel uw mening!

En wat gebeurt hierna?

Ronde 3 staat gepland voor december 2021 en januari 2022. Dan kunnen inwoners ideeën en concrete projecten indienen die passen bij het thema en het daaraan door de inwoners toegewezen budget. Ronde 4 is de stemronde. Dan beslissen inwoners zelf aan welke projecten het geld uiteindelijk wordt toegekend.  

Interesse?

Op deze website kunt u zich direct aanmelden.