22 september 2021

Burendag aan de Groene Loper: niet een, maar twee feesten!

Sinds 2006 kennen we in Nederland Burendag: de dag waarop het contact met de buren wordt gevierd. Telkens op de vierde zaterdag in september. Aan de Groene Loper wordt 25 september niet op één, maar op twee locaties Burendag gevierd.

De vorige editie van Burendag in het Vrijheidspark (Fotografie: Fred Berghmans)

Burendag in Stadstuin de Greune Luiper

Buurtnetwerk Wyckerpoort en Buurtnetwerk Wittevrouwenveld hebben de handen ineen geslagen en organiseren van 11.00 tot 20.00 uur Burendag in de Stadstuin. Er is koffie en thee met vlaai, er worden pizza’s gebakken en er zijn spelletjes voor de kinderen. Om 16.00 uur is de officiële opening van de Stadstuin door de Engel van Maastricht en pastoor Mattie Jeukens. Daarna kan iedereen met de voetjes van de vloer. Het excuus ‘ik kan niet dansen’ is niet van toepassing, want er is ook een workshop salsadansen. Als afsluiting van de opening is er een barbecue. Alleen aan deze laatste activiteit zijn kosten verbonden.

Stadstuin De Greune Luiper (fotografie: Bert Janssen)

Burendag in het Vrijheidspark

Stichting Vrijheidspark viert Burendag met tal van sportieve en gezellige activiteiten. Vanaf 14.00 uur barst de feestelijkheid los. Wat is er allemaal te doen? Tafeltennis, bootcamp, hindernisbaan, voetbal- en volleybalwedstrijden, jeu de boules, touwtrekken, schilderen en yoga. Deelname is geheel gratis en rond 17.00 uur wordt afgerond.

De vorige editie van Burendag in het Vrijheidspark (Fotografie: Fred Berghmans)