6 september 2021

Enexis Huis Limburg sluit per 1 januari haar deuren

Aan de Groene Loper staat sinds 2017 het Enexis Huis Limburg. Speciaal voor consumenten, scholieren, studenten en professionals om kennis te maken met de mogelijkheden van duurzame energie. Na zo’n vier jaar sluit het Enexis Huis Limburg op 1 januari 2022 haar deuren.

De reden van vertrek

Waarom gaat het Enexis Huis Limburg dicht? “De energietransitie is inmiddels in volle vaart”, vertelt Sebastiaan Stolk van Enexis. “Wij richten ons de komende jaren vooral op projecten die onmisbaar zijn om die energietransitie te realiseren. Dit betekent dat we alles op alles zetten om klanten aan te sluiten, terwijl we tegelijkertijd blijven werken aan de veiligheid en betrouwbaarheid van onze netten. De activiteiten die daar niet rechtstreeks aan bijdragen, bouwen we af.” En dus gaat het Enexis Huis Limburg dicht.

Terugblik

“Dat besluit gaat ons natuurlijk aan het hart. De afgelopen jaren hebben we mooie resultaten geboekt. Het publiek was zeer divers. In het begin zagen we vooral huiseigenaren die op zoek waren naar tips om hun woning te verduurzamen. Langzaam verschoof dit naar scholen. Van basisschool tot universiteit. Maar ook banken die bijvoorbeeld duurzame hypotheken verstrekten, kwamen op bezoek. En de kers op de taart vond ik toch dat de gemeente Maastricht het Enexis Huis Limburg gebruikte als vergaderlocaties voor VvE’s en energiecoaches.” In totaal kwamen er ruim 7000 bezoekers naar het Enexis Huis Limburg.

Toekomst

Wat er nu met het pand naast de voormalige Theresiaschool gaat gebeuren, kan Sebastiaan nog niet zeggen. “Het is eigendom van Enexis Groep en krijgt een andere bestemming. De komende tijd gaan we kijken hoe we de kennis en kunde die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd digitaal kunnen inzetten. Door bijvoorbeeld een virtueel bezoek aan het Enexis Huis mogelijk te maken. Zo krijgen mensen online inspiratie om te verduurzamen.”

Het Enexis Huis Limburg is nog van 5 september tot en met 23 december open voor bezoek op afspraak, te boeken via enexishuislimburg@enexis.nl.