16 december 2021

Plaquette bij d’n Ingel onthuld

Op 16 december heeft wethouder John Aarts een plaquette onthuld bij de Engel op rotonde Scharnerweg. Een bijzonder moment op een bijzondere dag. Precies 5 jaar geleden op 16 december werd namelijk de Koning Willem-Alexandertunnel in gebruik genomen.

D’n Ingel 

In 2016 konden we alleen maar bedenken hoe de Groene Loper er vandaag de dag bij zou liggen. Nu vinden flora en fauna haar weg, maken sporters en wandelaars volop gebruik van het nieuwe stuk stad, komen er steeds meer nieuwe huizen bij en weten ook ondernemers het gebied te vinden. 

Door de auto’s die nu grotendeels ondergronds rijden, is bovengronds ruimte ontstaan om Maastricht-Oost weer te helen. Midden in dat gebied, op de rotonde van de Scharnerweg, werd in 2018 d’n Ingel onthuld. Een symbool van de eenwording van wijken die ooit door de autoweg werden gescheiden. 

Wethouder Aarts en Louis Prompers (directeur Projectbureau A2 Maastricht) onthullen de plaquette. Fotograaf: Aron Nijs

Bewaakster

Het bevallige beeld van kunstenaar Wil van der Laan heeft nu een officiële plaquette gekregen. Hierop is een gedicht te lezen, speciaal geschreven door wethouder John Aarts. Hij was voorzitter van de Stuurgroep A2 Maastricht (van 2003 tot 2006 en van 2014 tot 2018). In het gedicht roemt hij de rol van de Engel als bewaakster van Maastricht. 

De plaquette hangt aan de Gemeenteflat, schuin tegenover d’n Ingel. 

De plaquette aan de Gemeenteflat. Fotograaf: Aron Nijs