17 mei 2022

38 appartementen aan de Groene Loper voor middeninkomens

Dat er gebouwd wordt aan de Groene Loper is een ding wat zeker is. Op de ene plek hebben nieuwe bewoners hun woonkamer net ingericht, een paar deuren verderop wordt nog druk gemetseld. Naast koopwoningen en sociale huur wordt er ook gebouwd voor middeninkomens. Door Wonen Limburg Accent. Directeur René Clement vertelt er graag over.

Een nieuw gebied ontstaat

Hij reed vandaag nog over de Groene Loper. De bouw van de 38 huurappartementen aan de Kolonel Millerstraat bereikte woensdag 11 mei het hoogste punt. “Het gaat aardig rap. Je ziet het nieuwe gebied ontstaan.” René verwacht dat Ballast Nedam Development in het najaar klaar is met de bouw. “Op de website van Wonen Limburg Accent kunnen mensen aangeven als ze interesse hebben. De appartementen met één slaapkamer zijn nog beschikbaar.”

‘Wie wil daar nou niet wonen?’

Waarom hebben jullie voor dit project gekozen voor de Groene Loper? “Ik zou eigenlijk willen vragen: wie wil daar nou níet wonen? Dit gebied heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het gaat steeds meer leven onder de mensen. Je ziet het buiten gebeuren. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt waardoor er een compleet nieuwe wijk ontstaat. De investeringen in dit stukje Maastricht komen de omliggende wijken eveneens ten goede. En daar willen wij graag een steentje aan bijdragen met deze appartementen.”

René Clement bij de nieuwe woningen.

Duurzaam, biodiversiteit en middeninkomens

“De woningen aan de Groene Loper zijn allemaal heel duurzaam opgezet. Dat past ook bij onze organisatie. Het is zelfs een van onze voorwaarden.” De woningen zijn gasloos, gebouwd met duurzame materialen en goed geïsoleerd (HR+ en isolatieglas). De opbrengst van de zonnepanelen komt ten goede aan de bewoners en er is een elektrische warmtepomp aanwezig.

Appartementen voor middeninkomens

De 38 appartementen zijn speciaal bedoeld voor de middeninkomens. “Op de woningmarkt is veel behoefte aan woningen in het middensegment. Daarom hebben we bewust voor betaalbare appartementen gekozen. Deze zijn ontworpen door Hilberink Bosch Architecten uit Berlicum.” René kijkt uit naar het moment dat de nieuwe bewoners naar de appartementen verhuizen. “Met de komst van sociale huurwoningen, koopwoningen én appartementen voor de middeninkomens krijg je hier een diversiteit aan bewoners. Ik verwacht dat zij hier op een mooie manier kunnen samenleven met elkaar.”

Foto: Fred Berghmans