26 juli 2022

De zomer in met Jeugdwerk Maastricht Noord-Oost

Jeugdwerk Maastricht Noord-Oost van Trajekt heeft in zwaar weer gezeten. Ze gingen van 40 actieve vrijwilligers naar 2. Hoog tijd voor nieuwe energie. En die is volop te vinden bij Chantalle Kanters en haar collega’s Leon Backhuis en Loek Frijns. Wat zijn de zomerplannen voor de jeugd in Maastricht Noord-Oost?

Een activiteit van het Jeugdwerk in april (bron: Jeugdwerk Maastricht Noord-Oost)

Tafelvoetbal, kletsen of knutselen

“Op de dinsdag- en donderdagavond hebben we altijd de 9+ groep in het Trefcentrum. Een soos voor de jeugd waar ze gezellig kunnen tafelvoetballen, kletsen op de bank of even een gesprekje met ons voeren. Over school, stage, thuis”, vertelt Chantalle. Op maandagmiddag wordt er in de Kunstketel verderop in de Edisonstraat samen geknutseld, door kinderen én hun ouders. “In september komt daar de vrijdagmiddag bij.”

Zomertour

In de zomervakantie gaat het Jeugdwerk op pad. “Met de Zomertour trekken we door de verschillende wijken. We nemen de spellencarrousel mee voor de jeugd. Ze kunnen dan allerhande spelletjes doen, maar er zijn ook knutsel- en muziekactiviteiten. Voor de ouders zetten we een bank neer en is er koffie. De bedoeling is dat kinderen en ouders kennismaken met ons. Tegelijkertijd zoeken we vrijwilligers. Om bijvoorbeeld een flyer te ontwerpen of met creatieve ideeën te komen. Als mensen een leuk buurtinitiatief hebben: laat maar weten. Daar zijn wij ook voor.”

Sport en theater

Het Jeugdwerk doet nog meer. Ze werken samen met Maastricht Sport en organiseren in de zomervakantie spetterende activiteiten in het Geusseltbad. “In september willen we in Nazareth beginnen met Buurttheater Maastricht-Oost. Dat is ook bedoeld voor bewoners van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort. Theater zorgt voor verbinding tussen jong en oud, en hopelijk ook tussen de verschillende wijken. De andere wijken aan de oostkant van Maastricht zijn natuurlijk altijd welkom.”

Waar is de Zomertour?

  • 1 augustus van 19.00 tot 21.00 uur op de Burgemeester Pijlstraat
  • 8 augustus van 19.00 tot 21.00 uur op het Old Hickoryplein
  • 18 augustus van 19.00 tot 21.00 uur op de Marconistraat
  • 29 augustus van 14.00 tot 16.00 uur op de Burgemeester Bauduinstraat 

De Zomertour is gratis en voor iedereen.