23 mei 2022

Festival PAS komt naar Wittevrouwenveld op 8 juni

Festival PAS wordt al enkele jaren georganiseerd in de binnenstad van Maastricht. De letters staan voor Pleasure (plezier), Art (kunst) en Science (wetenschap). Oftewel: leuke, interessante en korte presentaties, gecombineerd met muziek en theateracts. Dit jaar komt een kleine versie van PAS ook naar Wittevrouwenveld.

Wat is er te doen?

In het Leeuwenpark, op steenworp afstand van de Groene Loper, komt een grote tent te staan. Iedereen kan daar gaan luisteren naar zes wetenschappers van de universiteit die praten over hun onderzoek. Het gaat bijvoorbeeld over nepnieuws en social media, wat drugs doen met ons brein, liefde en emoties op het eerste gezicht en over gezond leven.

Verder is er muziek en theater van Buurttheater Maastricht en Straattheater Barto. In de middag is er een speciaal programma voor kinderen met bijvoorbeeld een graffiti workshop. Het hele programma is terug te vinden op de website van PAS.

Voor wie is PAS?

Het programma van PAS is speciaal voor de buurt. De vragen voor de wetenschappers komen namelijk van de buurtbewoners. Na de korte presentatie kunnen bezoekers kiezen bij wie ze aan tafel schuiven om meer te weten te komen en in gesprek te gaan met de wetenschapper. Iedereen is welkom en het is gratis.