3 augustus 2022

In gesprek op de Groene Loper: over het Krijtlandpad

Wist u al dat het Krijtlandpad over de Groene Loper gaat? Tineke en Bert komen uit Laren, Noord-Holland en lopen dit pad. “We zijn op vakantie in het zuiden en lopen samen het Krijtlandpad, een route van zo’n 90 kilometer”, vertelt Tineke. Vandaag staat de Groene Loper op het programma. Het koppel verblijft op een camping in Valkenburg en neemt straks de trein terug.

Zo’n tien jaar geleden liepen ze deze route ook, als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Inmiddels zijn ze beiden gepensioneerd dus nemen ze wat meer de tijd voor de wandelingen. “Het zag er toen heel anders uit hier”, zegt Bert. “Er werd nog volop gewerkt aan de tunnel. Wat is het hier mooi geworden, zeg! Het doet ontzettend ruimtelijk aan. Je herkent het haast niet meer terug.” Als voormalig dakdekker kijkt hij regelmatig naar boven. “Het valt me op dat er veel platte daken zijn. En natuurlijk overal zonnepanelen.”

Terwijl ze op het bankje zitten, wordt aan de overkant hard gewerkt. Bouwvakkers lopen af en aan. Een kruiwagen wordt verplaatst door een hijskraan. Tineke lacht en maakt er een foto van. “Doordat mijn man een eigen bedrijf had, vind ik het altijd leuk om naar zo’n bouwterrein te kijken.” Na een korte pauze vervolgt het koppel hun weg. Over de Groene Loper.