3 juni 2022

Nieuwe lantaarnpalen tussen Stadionweg en Meerssenerweg

Dinsdag 14 juni plaatst de gemeente Maastricht nieuwe lantaarnpalen op de Groene Loper tussen Stadionweg en Meerssenerweg. De nieuwe lantaarnpalen werken op zonne-energie en zijn voorzien van vleermuisvriendelijke verlichting.

Geliefde wandel- en fietsroute

Tussen Stadionweg en Meerssenerweg is de Groene Loper vooral een recreatieve route. Zonder woningen en dwars door het Geusseltpark en langs het natuurgebied noordelijk van Nazareth. Omwonenden maken hier ook in de avonduren graag een wandeling of gebruiken de route om per fiets snel en veilig de A2 over te steken. Daarom plaatsen we langs de hele route lantaarnpalen. Uitgezonderd op de Wielerbaan: daar is geen extra verlichting nodig dankzij de lantaarnpalen langs de A2.

Milieu- én diervriendelijke verlichting

De nieuwe lantaarnpalen werken op zonne-energie. In de palen zit een accu die ervoor zorgt dat de verlichting ’t blijft doen, ook als de zon zich niet laat zien. En omdat vleermuizen erg gevoelig zijn voor licht, gebruiken we zogenaamde ‘batlampen’. Deze geven een amberkleurig licht dat vleermuizen niet hindert en voor mensen niet verschilt met gewone verlichting.

Foto's: Aron Nijs