1 april 2022

Vervolg Burgerbegroting Maastricht aan de Groene Loper

Bij een burgerbegroting bepaalt niet de gemeente, maar de burger wat er met het geld gebeurt. Ook de gemeente Maastricht is hier eind vorig jaar mee begonnen. In april begint ronde twee van de Burgerbegroting Maastricht op verschillende plekken in de stad. Zo wordt zaterdag 16 april een event georganiseerd in Trefcentrum Wittevrouwenveld.

Hoe zat het ook alweer?

Bij de Burgerbegroting Maastricht is 300.000 euro beschikbaar. In de eerste ronde hebben 130 inwoners samen bepaald aan welke vijf thema’s dit geld moet worden besteed:

  • Nieuwe ontmoetingsplekken en/of -activiteiten in de openbare ruimte.
  • Verbindende activiteiten (tegen eenzaamheid).
  • Het stimuleren van participatie.
  • Het aanpakken van leegstand en lege terreinen.
  • Het vergroenen van parken en straten.

De thema’s zijn bepaald, nu nog het geld verdelen

Nu de thema’s zijn bepaald, wordt het geld in de tweede ronde verdeeld over de gekozen thema’s. Dat gebeurt op 16 april van 14.00 tot 16.30 uur in het Trefcentrum Wittevrouwenveld (Edisonstraat 4). Iedereen mag meedoen aan de burgerbegroting. Ook u als omwonende van de Groene Loper. Wat vindt u belangrijk? Welke kansen ziet u? Doe mee en deel uw mening!

En dan?

In ronde 3 kunnen inwoners ideeën en concrete projecten indienen die passen bij het thema en het daaraan door de inwoners toegewezen budget. Ronde 4 is de stemronde. Dan beslissen inwoners zelf aan welke projecten het geld uiteindelijk wordt toegekend.

Interesse?

Op deze website kunt u zich direct aanmelden. Meer weten? Kijk dan op www.burgerbegrotingmaastricht.nl voor alle informatie.

Foto's: Fabian Viester